Пропустити навігацію

Вебнавчання для страхувальників!

Управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області продовжує вебнавчання на ZOOM – платформі для страхувальників з питань подання відомостей про трудову діяльність застрахованих осіб, які перебувають із страхувальником у трудових відносинах через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Так, 27 квітня начальник відділу формування електронних трудових книжок Олена Орлова провела чергове онлайннавчання, до якого долучились 5 організацій.

Фахівець надала роз’яснення про переваги та спектр онлайн послуг Пенсійного фонду України, що не потребують особистого відвідування Фонду. Акцентувала увагу на впровадженні електронної трудової книжки, переведення паперової форми в електронну. Надала покрокову інструкцію порядку подання скан-копій трудових книжок через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua), зупинилась на основних вимогах нормативних документів щодо оформлення трудових книжок та їх скан-копій, що в подальшому забезпечить успішне і якісне опрацювання звернень «Скан-копія трудової книжки» та надасть змогу уникнути помилок. Приділила увагу всім питанням, які виникали в ході діалогу.

Станом 27.04.2021 до управління надійшло 33 353 звернення «Скан копія трудової книжки». Опрацьовано звернень 32 813 або 98,38 %.

Зупинилась на Законі України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» від 05.02.2021 №1217 – ІХ.

Впровадження електронної трудової книжки є передумовою для подальшої реалізації автоматичного призначення пенсії (без додаткового звернення) за фактом настання пенсійного віку.

В рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи фахівець наголосила на основних положеннях постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2021 N277 “Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України”. Пенсії будуть нараховуватися більшості пенсіонерів на рахунки банківських установ, окрім: осіб з інвалідністю першої групи; осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії нездатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду; пенсіонерів категорії “80+”; одержувачів державної соціальної допомоги (особи, які не мають права на пенсію та громадяни, які отримують допомогу з догляду). Особи з вищезазначених категорій отримуватимуть пенсію та грошову допомогу за власним вибором: або через установу, відібрану на конкурсі, або через обраний самостійно банк з числа уповноважених. Постановою запроваджується конкурсний механізм відбору надавачів послуг з виплати та доставки пенсій, грошової допомоги за місцем проживання одержувачів. Дана Постанова набрала чинності з 01.04.2021.

Запрошуємо всіх бажаючих до навчання, що проходять щовівторка об 14:00 на ZOOM-платформі.

До нас можна приєднатися за ідентифікатором конференції: 782 5204 4395

Код доступу: 2020ETK

Реєстрація учасників буде проходити з 13:45 до 13:55 год.

background Layer 1