Пропустити навігацію

Про підсумки роботи Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області за І квартал 2021 року!

28 квітня 2021 року проведено засідання колегії при начальнику Головного управління Василя Фатхутдінова за підсумками роботи у І кварталі 2021 року, яка проходила дистанційно за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку Zoom.

В засіданні колегії взяли участь: Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус, директор департаменту соціального захисту населення Київської обласної державної адміністрації Ігор Мещан, голова Київської обласної ради професійних спілок Лідія Харченко, голова Київської обласної профспілкової організації працівників Пенсійного фонду України Леонід Білоус, а також керівники структурних підрозділів Головного управління.

Під час своєї доповіді Василь Гайнулович зазначив, що основна задача, яка стояла перед Пенсійним фондом області, а саме: своєчасне призначення, перерахунки та виплата пенсій – виконана. За І квартал 2021 року профінансовано та вчасно виплачено пенсій та допомог на суму 6 млрд 144 млн грн (за І квартал 2020 року виплачено 5 млрд 385 млн грн).

В Головному управлінні на обліку перебуває понад 545 тис. пенсіонерів, середній розмір пенсії по області, з урахуванням військових пенсіонерів, становить 3 787,68 грн, що на 559,81 грн більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

З метою наближення послуг до громадян, на території Київської області функціонує 16 відділів обслуговування громадян, які проводять прийом у 33 громадських приймальнях та відділі обслуговування військовослужбовців та деяких інших категорій громадян Головного управління. Окрім того функціонує 42 пункти прийому громадян.

Начальник управління обслуговування громадян Наталя Андрусенко під час свого виступу зазначила, що постійно вдосконалюється організація роботи щодо підвищення продуктивності та якості обслуговування громадян.

Задля уникнення черг у відділах обслуговування громадян, впроваджено послугу попереднього запису на особистий прийом, якою у 1 кварталі ц.р. скористалося майже 37 тисяч громадян.

Набуває популярності сервіс автоматичного призначення пенсій, яким з моменту впровадження скористалося 5 137 громадян.

В свою чергу, начальник управління по роботі з персоналом Сергій Навроцький під час свого виступу зазначив, що станом на 01.04.2021 штатна чисельність працівників Головного управління складає 1 068 одиниць, з яких 99 одиниць – вакантні. Окрім того, поінформував про рівень професійної підготовки працівників Головного управління.

Лідія Харченко та Ігор Мещан висловили вдячність працівникам Пенсійного фонду області за відкритість та прозорість діяльності, за своєчасні пенсійні виплати та наближення послуг до громадян.

Лідія Олексіївна відзначила високий рівень соціального діалогу із громадськими організаціями, що втілюється у організованій інформаційно-роз’яснювальній роботі та наданні консультацій щодо діючого пенсійного законодавства.

Тим часом, Ігор Мещан відмітив, що робота Головного управління являється взірцевою для наслідування. Також зауважив, що під час проведення спільних з Пенсійним фондом Київщини заходів щодо легалізації заробітної плати прослідковується чітка та направлена на результат робота.

Підсумовуючи, Голова правління Фонду Євгеній Капінус націлив працівників Пенсійного фонду Київщини на роботу в новій централізованій системі фінансування пенсійних виплат та екстериторіального призначення пенсій, що вже діє з 01.04.2021. Також наголосив, що зміни, що відбуваються в Пенсійному фонді націлені на вдосконалення рівня обслуговування громадян.

Завершуючи, Василь Фатхутдінов запевнив, що працівники Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області готові до виконання поставлених завдань.

1 1 - Про підсумки роботи Головного управління  Пенсійного фонду України у Київській області за І квартал 2021 року!

1 2 - Про підсумки роботи Головного управління  Пенсійного фонду України у Київській області за І квартал 2021 року!

2 2 - Про підсумки роботи Головного управління  Пенсійного фонду України у Київській області за І квартал 2021 року!

3 1 - Про підсумки роботи Головного управління  Пенсійного фонду України у Київській області за І квартал 2021 року!4 1 - Про підсумки роботи Головного управління  Пенсійного фонду України у Київській області за І квартал 2021 року!

5 2 - Про підсумки роботи Головного управління  Пенсійного фонду України у Київській області за І квартал 2021 року!

background Layer 1