Пропустити навігацію

Про легальну занятість під час наради керівників членських організацій та профспілкового активу області

До Всесвітнього Дня охорони праці у 2021 році під девізом: “Передбачати, готуватися та реагувати на кризи — інвестуємо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі”, Київською обласною радою професійних спілок сьогодні проведено нараду керівників членських організацій та профспілкового активу області.
В даному заході взяли участь начальник Головного управління Пенсійного фонду Київщини Василь Фатхутдінов та голова Київської обласної профспілкової організації працівників Пенсійного фонду України Леонід Білоус.
Під час обговорення питання щодо стану охорони праці на підприємствах, установах та організаціях області, про основні заходи заінтересованих Сторін, що забезпечують належні, безпечні і здорові умови праці та особливості організації роботи в умовах карантину, Василь Гайнулович виступив та зауважив щодо важливого аспекту захищенності працівників на робочих місцях, а саме офіційне працевлаштування! Адже відповідальність роботодавців, в разі порушення законодавства про працю, а саме: допуск працівника до роботи без укладання трудового договору; оформлення працівника на неповний робочий час, у разі виконання роботи повного робочого часу, установленого на підприємстві; недотримання встановлених законодавством мінімальних державних соціальних гарантій в оплаті праці — негативно відображається не тільки на стабільному та соціально — захищеному майбутньому працівників (набуваючи страховий стаж), а і на зменшення надходжень єдиного соціального внеску, що забезпечує гарантію соціальних виплат пенсіонерів.
По завершенню виступу, Василь Гайнулович наголосив, що Головне управління Пенсійного фонду у Київській області робить все, щоб донести до працівників Київщини, що тільки легальна зайнятість сьогодні – це стабільність завтра, звернувшись до профспілкових організацій долучитися до такої роботи!
В свою чергу, голова Федерації профспілок України Григорій Осовий підтримав позицію Пенсійного фонду Київщини та відмітив результативність проведених заходів щодо виходу з “тіньової” зайнятості!
1 2 - Про легальну занятість під час наради керівників членських організацій та профспілкового активу області2 3 - Про легальну занятість під час наради керівників членських організацій та профспілкового активу області3 2 1024x576 - Про легальну занятість під час наради керівників членських організацій та профспілкового активу області
background Layer 1