Пропустити навігацію

Вебнавчання для страхувальників!

Управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області продовжує вебнавчання на ZOOM – платформі для страхувальників з питань подання відомостей про трудову діяльність застрахованих осіб, які перебувають із страхувальником у трудових відносинах через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Так, 22 червня начальник відділу формування електронних трудових книжок Олена Орлова провела чергове онлайннавчання, до якого долучились 19 організацій.

Фахівець надала роз’яснення про переваги та спектр онлайн послуг Пенсійного фонду України, що не потребують особистого відвідування Фонду. Акцентувала увагу на впровадженні електронної трудової книжки, переведення паперової форми в електронну. Розглянули покрокову інструкцію порядку подання скан-копій трудових книжок через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua), зупинилась на основних вимогах нормативних документів щодо оформлення трудових книжок та їх скан-копій, що в подальшому забезпечить успішне і якісне опрацювання звернень «Скан-копія трудової книжки» та надасть змогу уникнути помилок. Приділила увагу всім питанням, які виникали в ході діалогу.

Спеціаліст зупинилась на Законі України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» від 05.02.2021 №1217 – ІХ. Даним Законом запроваджується облік трудової діяльності працівника в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Перехідний період, протягом якого до Державного реєстру мають бути внесені відомості з паперових трудових книжок – п’ять років. Впродовж цього часу застосовуватиметься як паперова так і електронна форма вже наявних або внесених відомостей із вказаного реєстру.

Впровадження електронної трудової книжки є передумовою для подальшої реалізації автоматичного призначення пенсії (без додаткового звернення) за фактом настання пенсійного віку.

Запрошуємо всіх бажаючих до навчання, що проходять щовівторка об 14:00 на ZOOM-платформі.

До нас можна приєднатися за ідентифікатором конференції: 782 5204 4395

Код доступу: 2020ETK

Реєстрація учасників буде проходити з 13:45 до 13:55 год.

IMG 20210622 152519 885x1024 - Вебнавчання для страхувальників!

background Layer 1