Пропустити навігацію

Як не вчинити злочинної дії?

Нещодавно ми інформували читачів нашої сторінки про те, як не вчинити злочинну дію під час отримання пенсії, а інколи ще і не своєї.

Окремі пенсіонери, їх близькі особи та опікуни шляхом приховання інформації від органів Пенсійного фонду України щодо: виїзду пенсіонера на постійне місце проживання до іншої держави чи факту настання його смерті продовжують отримувати за нього пенсійні виплати, використовуючи його документи (банківські картки, тощо).

Ми повідомляли, що після смерті громадянки Л. протягом 6 місяців громадянка М., яка здійснювала догляд за померлою, незаконно продовжувала отримувати її пенсію, використовуючи банківську картку.

В діях М. наявні ознаки складу злочину, передбаченого ч.1 ст.190 КК України, про що її поінформовано. Тому, для закриття кримінального провадження, громадянка М. добровільно повернула незаконно отримані кошти в повному обсязі на рахунок Головного управління.

Аналогічна ситуація виникла і з громадянкою І., яка 9 місяців незаконно отримувала пенсійні виплати за померлого громадянина Г. (її батька), також використовуючи банківську картку.

Громадянці І. повідомлено, що в її діях наявні ознаки складу злочину, що призвело до переплати пенсійних виплат, після чого вона визнала факт протиправних дій і повернула незаконно отримані кошти на рахунок Пенсійного фонду Київщини, що дало їй змогу уникнути кримінальної відповідальності.

Враховуючи наші роз’яснення, громадянин Д. (смт Чабани, зареєстрований як внутрішньо переміщена особа) після смерті на непідконтрольній Україні території своєї дружини, незаконно отримував її пенсію за період з 01.04.2021-30.06.2021 в розмірі 22 933 грн.

Після наданих відповідних роз’яснень працівниками Пенсійного фонду громадянин Д. визнав факт протиправних дій і повернув незаконно отримані кошти на рахунок Головного управління ПФУ у Київській області.

Звертаємо увагу кожного пильнувати та не зволікати, аби не потрапити в подібну ситуацію та уникнути КРИМІНАЛЬНОЇ відповідальності!

background Layer 1