Пропустити навігацію

Спільна нарада управлінь внутрішнього аудиту та контрольно-перевірочної роботи

07 жовтня в м. Борисполі на базі сервісного центру Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області відбулась спільна нарада управлінь внутрішнього аудиту та контрольно-перевірочної роботи. Нарада була присвячена підведенню підсумків діяльності управлінь впродовж січня-вересня поточного року, визначенню пріоритетів та порядку подальшої роботи. Враховуючи, що робота спеціалістів управлінь тісно переплітається з роботою сервісних центрів Головного управління, до участі в нараді долучився й начальник відділу обслуговування громадян № 5 (сервісний центр) Анатолій ТУР.

Основними темами, обговореними на нараді, були забезпечення чіткого контролю за надходженнями коштів до бюджету Фонду, контролю за цільовим використанням коштів Фонду, організаціями, вповноваженими на виплату та доставку пенсій та грошової допомоги, а також впровадження в роботу рекомендацій, одержаних за результатами аудиторського дослідження, проведеного Рахунковою палатою України в липні-серпні цього року.

Начальник управління контрольно-перевірочної роботи Ганна ТЕМИРЕНКО довела до відома присутніх, що впродовж звітного періоду спеціалістами проведено 5928 контрольних заходів, левову частку яких склали перевірки достовірності документів, наданих для обчислення пенсій (4528 або 76,4%). Перевірок на предмет додержання вимог законодавства в сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування проведено 1172, щодо цільового використання коштів Фонду – 114, щодо правильності нарахування та сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій – 114.

Ганна ТЕМИРЕНКО зауважила, що перевірки суб’єктів господарювання щодо додержання вимог пенсійного законодавства в основному спрямовані на захист прав застрахованих осіб і мають на меті виявлення та виправлення можливих помилок з боку страхувальників (роботодавців) при поданні останніми відомостей про своїх працівників до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Як свідчать результати проведених перевірок, нажаль страхувальниками допускається досить багато помилок.

Проте, як говорять, хто не працює, той не помиляється. І якщо роботодавець відчуває відповідальність за своїх працівників, він намагається самостійно вчасно виявляти недоліки й вживати заходів щодо їх усунення.

Таким відповідальним страхувальником на теренах Бориспільщини є Державне підприємство «Бориспільське лісове господарство» (налічує 101 штатного працівника), представник якого, головний бухгалтер Наталія КОЗЛОВЕЦЬ, була запрошена до участі в нараді й поділилась досвідом своєї роботи, запорукою успіху якої є чітке слідування вимогам законодавства та сумлінне ставлення до своїх обов’язків. То ж присутні на нараді висловили щиру вдячність Наталії Володимирівні за її роботу й роботу лісового господарства, яке стоїть на сторожі захисту “легень” нашого краю.

Підводячи підсумки наради, начальник управління внутрішнього аудиту Галина ЧОПИК відмітила, що, не зважаючи на великий обсяг роботи, проведеної спеціалістами управлінь, підходи до її виконання потребують вдосконалення, що має на меті підвищення ефективності, як ми це можемо спостерігати на прикладі контрольних заходів на предмет цільового використання коштів виплатними об’єктами поштового зв’язку, результативність яких протягом останніх двох років зросла на порядок.

Галина ЧОПИК передала учасникам наради вітання начальника Головного управління Василя ФАТХУТДІНОВА і його настанови щодо подальшого чіткого виконання спеціалістами управлінь, покладених на них функцій та обов’язків, з використанням усіх доступних, передбачених чинним законодавством, важелів впливу на службові процеси та проблемні питання.

Слід зазначити, що зі свого боку керівник Головного управління постійно докладає максимум зусиль для створення належних умов праці спеціалістів й особисто включається в роботу для вирішення проблемних питань.

Насамкінець засідання присутні мали нагоду привітати з Днем народження спеціаліста відділу контрольно-перевірочної роботи № 3 управління контрольно-перевірочної роботи Людмилу ЛЕЩИШИНУ.

Людмила Михайлівна багато років свого життя присвятила служінню державі й народу України в лавах Пенсійного фонду й стояла біля витоків утворення й становлення управління контрольно-перевірочної роботи, як структурного підрозділу Головного управління.

То ж колеги сердечно привітали іменинницю й побажали їй особистого щастя й високих професійних здобутків.

1 1024x576 - Спільна нарада управлінь внутрішнього аудиту та контрольно-перевірочної роботи 2 1024x598 - Спільна нарада управлінь внутрішнього аудиту та контрольно-перевірочної роботи

3 1024x577 - Спільна нарада управлінь внутрішнього аудиту та контрольно-перевірочної роботи 4 1024x435 - Спільна нарада управлінь внутрішнього аудиту та контрольно-перевірочної роботи

5 1024x616 - Спільна нарада управлінь внутрішнього аудиту та контрольно-перевірочної роботи

6 1024x768 - Спільна нарада управлінь внутрішнього аудиту та контрольно-перевірочної роботи

background Layer 1