Пропустити навігацію

Зміни щодо забезпечення відкритості інформації

Відповідно до п. 3 ч. 6 ст. 131 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) уповноважений підрозділ (уповноважена особа) з питань запобігання та виявлення корупції надає методичну та консультаційну допомогу з питань додержання законодавства щодо запобігання корупції. Статтею 60 Закону встановлено вимоги щодо прозорості та доступу до інформації.

Зокрема, не може бути віднесена до інформації з обмеженим доступом інформація про: розміри, види благодійної та іншої допомоги, що надається фізичним та юридичним особам чи одержується від них особами, зазначеними в п. 1, п. п. «а» і «в» п. 2 ч. 1 статті 3 Закону, або державними органами, органами місцевого самоврядування; розміри, види оплати праці, матеріальної допомоги та будь-яких інших виплат з бюджету або за рахунок технічної або іншої допомоги в рамках реалізації в Україні програм (проектів) у сфері запобігання, протидії корупції особам, зазначеним у п. 1, п. п. «а» і «в» п. 2 ч. 1 статті 3 Закону, а також одержані цими особами за правочинами, які підлягають обов’язковій державній реєстрації, а також подарунки, які регулюються Законом.

З урахуванням викладеного, звертаємо увагу на набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості інформації про розмір оплати праці в державних та комунальних компаніях» від 08 вересня 2021 року № 1723-IX, що додається.

ДОДАТОК: ЗАКОН зміни 

background Layer 1