Пропустити навігацію

Зустріч з особами, які перебувають на обліку у Кагарлицькій філії Київського обласного центру зайнятості

01.12.2021 начальник відділу обслуговування громадян №10 (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Віта Заїка зустрілась з тимчасово непрацюючими громадянами у Кагарлицькій філії Київського обласного центру зайнятості.

Фахівець розповіла присутнім про зміни у пенсійному законодавстві, надала  роз’яснення щодо умов призначення пенсій для різних категорій громадян, зарахування до страхового стажу періодів трудової діяльності, зокрема, перебування на обліку в центрі зайнятості. Звернула увагу на необхідність офіційного оформлення трудових відносин та радила уникати пропозицій від недобросовісних роботодавців щодо отримання заробітної плати в «конверті». Учасники зустрічі дізнались про негативні наслідки нелегального працевлаштування, зокрема, про втрату страхового стажу та соціальну незахищеність.

Також спеціаліст поінформувала присутніх, як стати користувачем вебпорталу Пенсійного фонду України, та за його допомогою контролювати зараховані страхові внески до Пенсійного фонду, отримувати інформацію про новини в пенсійному законодавстві та іншу корисну інформацію. Окрім того, повідомила  про можливість подати завчасно документи для автоматичного призначення пенсії.

Наприкінці зустрічі присутнім були надані відповіді на запитання, а також інформаційні матеріали.

foto 1 1024x767 - Зустріч з особами, які перебувають на обліку у Кагарлицькій філії Київського обласного центру зайнятості

foto 2 1024x767 - Зустріч з особами, які перебувають на обліку у Кагарлицькій філії Київського обласного центру зайнятості

 

background Layer 1