Пропустити навігацію

            3 грудня 1921 року святкує свій 100-річний ювілейний День народження мешканець с. Дружня Бородянського району, заслужений працівник освіти Антон Куценко.

             Спеціалісти відділу ослуговування громадян №12 (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Юлія Безпрозванна та Ірина Олійник також долучились до привітань та завітали до ювіляра. 

             При зустрічі, та з нагоди свята, фахівці Фонду висловили Антону Петровичу слова вдячності і шани за багаторічну сумлінну працю, за незламність у роки війни та під час післявоєнної відбудови, за мудрість та досвід, які передавав своїм учням.

             Крокуючи життям, Антон Павлович був свідком і учасником багатьох історичних подій, залишаючись сильною та незламною людиною, який радіє життю та найменщим радощам.   

           Народився Антон Павлович 3 грудня 1921 року в селі Богатирка Ставищанського району Київської області. Після закінчення середньої школи у 1939 році працював учителем математики 5-7 класів Гостро-Могильської середньої школи Ставищанського району та навчався на курсах учителів математики при Черкаському педагогічному інституті.

           У 1941 році А. П. Куценко став солдатом, воював на різних фронтах: Південному та 1 Українському (74 стрілецька дивізія 78 стрілецького полку). Був командиром стрілецького взводу та пережив кілька поранень.

           За звільненя Львову отримав Грамоту Верховного Головнокомандуючого Й. В. Сталіна, згодом брав участь у важких боях у Карпатах, Чехословаччині та Польщі.

             Після закінчення війни, у 1946 році переїхав до Бородянського району Київської області та продовжив свою викладацьку діяльність учителем математики Козинецької семирічної школи. З 1952 року — вчитель математики, заступник директора з навчально-виховної роботи, директор (1957-1962) Дружнянської школи Бородянського району. Загальний стаж роботи в системі освіти складає понад 60 років життя.

             За свій неоціненний вклад та багаторічну працю Антон Петрович неодноразово був відзначений найвищими державними нагородами:

– Відмінник народної освіти УРСР;

– Заслужений працівник освіти України;

– Орденом Червоної Зірки;

– Орденом «Знак Пошани»;

– Медаллю «За відвагу».

              Бажаємо Антону Петровичу відмінного здоров’я, гарного самопочуття та благополуччя. Хай щодня зігрівають серце повага та любов рідних людей, а домівка повниться злагодою та добробутом!

foto 1 1 - foto 2 1 512x1024 - foto 3 1024x512 -

background Layer 1