Пропустити навігацію

Вебнавчання для страхувальників

Управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області продовжує вебнавчання на ZOOM – платформі для страхувальників з питань подання відомостей про трудову діяльність застрахованих осіб, які перебувають зі страхувальником у трудових відносинах через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Так, 1 лютого заступник начальника відділу формування електронних трудових книжок Галина Бушуєва провела чергове онлайн-навчання, в якому взяли участь 4 організації.

Фахівець надала роз’яснення про переваги та спектр онлайн сервісів Пенсійного фонду України, що не потребують особистого відвідування Фонду. Акцентувала увагу на впровадженні електронної трудової книжки, переведення паперової форми в електронну.

Також наголосила на наданні страхувальниками скан-копій основних та додаткових документів в першу чергу тих застрахованих осіб, які готуються вийти на пенсію в 2022 році.

Спеціаліст поінформувала про порядок подання скан-копій трудових книжок чарез вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua), виділила основні вимоги нормативних документів щодо оформлення трудових книжок та їх скан-копій.

Зупинилась на Законі України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» від 05.02.2021 №1217 – ІХ та Постанові правління Пенсійного фонду України «Порядок подання відомостей про трудову діяльність працівника, фізичної особи – підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі» від 12.03.2021 №11-1.

Впровадження електронної трудової книжки є передумовою для подальшої реалізації автоматичного призначення пенсії (без додаткового звернення) за фактом настання пенсійного віку.

Запрошуємо всіх бажаючих до навчання, що проходять щовівторка об 14:00 на ZOOM-платформі.

До нас можна приєднатися за ідентифікатором конференції: 782 5204 4395

Код доступу: 2020ETK

 

Реєстрація учасників буде проходити з 13:45 до 13:55 год.

IMG 72e3983e252b1fba5e5717e58f1f528c V 768x1024 - Вебнавчання для страхувальників

background Layer 1