Пропустити навігацію

Продовжується інформаційна компанія “Виходь на світло”

Продовжується інформаційна компанія “Виходь на світло”, метою якої є інформування роботодавців і працівників про вимоги законодавства до оформлення трудових відносин.
3 300x225 - Продовжується інформаційна компанія “Виходь на світло”
Цього тижня за участю спеціалістів відділу забезпечення наповнення бюджету № 2 фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області відбулися роз’яснювальні заходи в м.Славутич, м. Яготин та м. Вишгород в результаті яких відвідано 31 суб’єкт підприємницької діяльності та встановлено 11 працівників, з якими не оформлено трудові відносини.
 
Під час заходу до роботодавців та найманих працівників донесено інформацію про наслідки незадекларованої найманої праці, залежність страхового стажу та розміру майбутньої пенсії від сплати єдиного соціального внеску, а також вручено тематичні буклети.
 
На жаль, відносини між роботодавцями та найманими працівниками не завжди відповідають нормам законодавства. Як наслідок, ухилення від сплати податків і військового збору, які сьогодні вкрай необхідні для нашої країни. Слід зазначити, що від цього страждають обидві сторони трудових відносин.
 
1 225x300 - Продовжується інформаційна компанія “Виходь на світло”Нелегалізована зайнятість має для роботодавців безліч негативних наслідків, зокрема, відсутність кадрової стабільності.
А наймані працівники, в свою чергу наражають себе на ризики, пов’язані із захистом своїх трудових прав та соціальним захистом у разі скрутних життєвих обставин (право на пенсійне забезпечення, страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, права на оплату листків непрацездатності, право на субсидію, допомоги в разі втрати роботи).
 
Такі заходи мають важливе значення як для найманих працівників, так і для роботодавців для усвідомлення, що своєчасна сплата податків — це обов’язок кожного роботодавця щодо соціального захисту своїх працівників.
background Layer 1