Пропустити навігацію

Пенсійне та соціальне забезпечення військовослужбовців та їх родин

Пенсійне та соціальне забезпечення військовослужбовців та їх родин, а також мешканців Київщини, які пережили окупацію, – пріоритетні напрямки роботи Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області.
 
Начальник управління обслуговування громадян Головного управління ПФУ у Київській області Надія Зеленіна разом зі своїм заступником – начальником відділу обслуговування громадян №9 (м. Вишгород) Оксаною Тарасенко, маючи на меті проаналізувати роботу саме у плані організації цього напрямку роботи, побували у Поліській територіальній громаді, яка пережила страшні часи російської окупації і зараз постійно відчуває небезпеку від ворожих формувань, що базуються за кілька десятків кілометрів.
 
Втім, поїздка склалась неочікувано – до керівників управління обслуговування громадян приєднались керівники старостинських округів №1 Катерина Кіндратенко та №3 Ірина Романенко, представники військової частини, яка базується в регіоні, місцеві жителі. І розмова торкнулась не тільки пенсійного та соціального забезпечення, якості обслуговування, організації прийому громадян, який забезпечує у сервісному центрі селища Красятичі головний спеціаліст відділу обслуговування громадян №9 Олеся Кравченко разом з головним спеціалістом відділу перерахунків пенсій №3 управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Людмилою Руденко. Спілкування стало задушевною бесідою про пережиті емоції, про людяність, добропорядність та взаємодопомогу, які допомогли вижити у складні часи ворожої окупації; про ціну хліба, випікання якого вдалося налагодити тут, в окупованій громаді, і як справжній скарб роздавати мешканцям; про нездоланну стійкість наших воїнів, які вже третій рік несуть на своїх плечах неймовірний тягар війни… Хвилюючі спогади, болюча реальність!
 
Надія Анатоліївна та Оксана Володимирівна з великою увагою вислухали міркування та пропозиції співрозмовників у старостинських округах №1 та №3 щодо обслуговування громадян, з приємністю відзначили, що і мешканці громади, і керівники старостинських округів високо оцінюють роботу сервісного центру селища Красятичі, дякують Олесі Кравченко за готовність дати компетентні відповіді на усі запитання, без зволікань оформити усі документи. А ще щиро вдячні Олесі Василівні, що не цурається і громадської роботи, піклується про земляків, адже саме вона стала одним з ініціаторів налагодження випікання хліба в час окупації.
 
Під час спілкування за чашкою чаю з військовослужбовцями, які несуть службу у Поліському краї, обговорили можливість надання їм усього спектру послуг, які передбачено функціями Пенсійного фонду України. Адже законодавство передбачає, що вони можуть, скажімо, пільги на оплату житлово-комунальних послуг, оформити саме за місцем служби. «Це найменше, що ми можемо зробити для наших захисників – допомогти їм з оформленням соціальних та пенсійних виплат і щиро подякувати за мужність і самопожертву», – зазначила Надія Зеленіна.
 
Разом з представниками військової частини Надія Зеленіна та Оксана Тарасенко відвідали Алею памʼяті Героїв у селищі Красятичі, поклали квіти до пам’ятних знаків. А ще цього дня зустрілися з двома родинами, до яких уже не вернуться батько, чоловік, син… Олеся Валеріївна Вакуленко вже ніколи не обніме сина Владислава, а Наталія Василівна Харитончук з донечкою Анастасією – главу родини Руслана Леонідовича… З ними, та з інвалідом війни Володимиром Миколайовичем Грибом Надія Анатолівна та Оксана Володимирівна поспілкувались щодо пенсійного забезпечення, висловили слова підтримки та переконаність, що кров мужніх захисників пролита недаремно, що Україна переможе у війні, запевнили, що працівники Головного управління роблять і будуть в подальшому робити все від них залежне, щоб пенсійні та соціальні виплати надходили без зволікань.
 
417577458 793332682831069 6124403153316877808 n 300x201 - Пенсійне та соціальне забезпечення військовослужбовців та їх родин
background Layer 1