Пропустити навігацію

Робоча поїздка начальника Головного управління ПФУ у Київській області в Іванківську територіальну громаду

Квітень 1986 року поклав чорний відбиток на нашу землю. Аварія на Чорнобильській АЕС завдала чимало збитків і принесла багато втрат… Тепер квітень кожного року спалахує у пам’яті болем і сумом…
 
Начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Василь Фатхутдінов напередодні річниці аварії на ЧАЕС здійснив робочу поїздку в Іванківську територіальну громаду, частина якої перебуває у зоні відсудження Чорнобильської АЕС.
 
Мета поїздки – поспілкуватись з працівниками сервісного центру Фонду та мешканцями, яких вони обслуговують. Адже Головне управління також дотичне до «чорнобильських» питань. Зокрема, майже 60 працівників Головного управління мають статус потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС, 20 фахівців управління працює у зоні відчуження. Отож, маючи такий «вантаж», вони добре розуміють потреби потерпілих від аварії та ліквідаторів, прагнуть забезпечити їм весь спектр послуг, передбачений повноваженнями Пенсійного фонду.
 
Статистика цього напрямку діяльності Головного управління наступна: здійснюється пенсійне та соціальне забезпечення більш як 200 тисяч учасників ліквідації аварії та потерпілим внаслідок Чорнобильської катастрофи. Це третина всіх пенсіонерів-«чорнобильців» України. Пенсію по інвалідності у розмірі відшкодування фактичних збитків відповідно до статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» отримують майже 24 тисячі осіб.
 
Спілкуючись з працівниками сервісного центру в Іванкові, Василь Гайнулович подякував їм за відповідальну робота, а також поцікавився умовами роботи та прийому громадян, наголосивши, що навіть у таких віддалених точках прийому потрібно ефективно використовувати робочий час, надавати громадянам якісні послуги.
 
А ось відвідувачі, користуючись нагодою, поцікавились у начальника Головного управління питанням реалізації рішення Конституційного суду щодо визнання неконституційним позбавлення права на отримання пенсії без обмеження максимального розміру постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.
 
background Layer 1