Пропустити навігацію

Шкода від незадекларованої праці

В умовах повномасштабної війни, коли всі сили і кошти держави спрямовані на наближення перемоги, незадекларована праця і неформальна економіка наносять невиправної шкоди обороноздатності країни. Намагаючись збільшити свої прибутки деякі роботодавці уникають укладення трудових договорів і, відповідно, сплати податків.
 
Тому фахівці Головного управління Пенсійного фонду України разом з представниками Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці продовжують інформувати та консультувати працівників і роботодавців щодо вимог законодавства про працю.
 
 На цьому тижні черговий спільний захід відбувся у містах Сквира та Бориспіль. Робочою групою відвідано 34 заклади торгівлі та сфери обслуговування. У 2-х суб’єктів господарювання виявлено 4-х неоформлених працівників.
 
Найманим працівникам вкотре нагадали про ризики отримання заробітної плати у «конверті», важливість набуття необхідного страхового стажу для отримання пенсії в майбутньому та наголосили, що за допомогою реєстрації на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України http:\\portal.pfu.gov.ua кожна застрахована особа має можливість контролювати свою зарплату, перевіряти факт сплати роботодавцем внесків. Також є можливість замовити отримання щомісячного СМС-інформування про набутий страховий стаж.
 
438914932 813338764163794 3671891236587184535 n 300x135 - Шкода від незадекларованої праці
background Layer 1