Пропустити навігацію

Нарада юридичного управління Головного управління ПФУ у Київській області за підсумками діяльності у 1-му кварталі 2024 року

Сьогодні на базі сервісного центру відділу обслуговування громадян №1 (с-ще Баришівка) відбулася нарада юридичного управління Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області за підсумками діяльності у 1-му кварталі 2024 року.
 
Головував на нараді начальник Головного управління Василь Фатхутдінов, який, відкриваючи засідання, першочергово наголосив на важливості ефективного виконання завдань, що стоять перед управлінням у сфері забезпечення юридичного супроводу усіх напрямків роботи Головного управління.
 
Аліна Скоробогатова, начальник звітуючого управління, у своїй доповіді зосередилася на основних питаннях цього юридичного супроводу, зупинившись як на досягненнях структурного підрозділу, так і на тих ризиках, які виникають у щоденній роботі.
 
Зокрема, значний обсяг роботи знаходиться в площині забезпечення процесів стягнення заборгованості з економічно активних підприємств і доповідач наголосила на тому, що повною мірою виконано завдання Пенсійного фонду України щодо стовідсоткового охоплення заходами стягнення заборгованості, яка підлягає відшкодуванню в судовому порядку.
 
Також доповідач зазначила, що значний відсоток робочого часу затребуваний на підготовку відповідей на звернення, яких в останній період значно збільшилось. Ця робота потребує неабиякої відповідальності та компетентності. І Аліна Юріївна не без гордості зазначила, що працівники управління завжди приділяють підготовці відповідей на звернення належну увагу. А також відмітила принциповість управлінців у питанні виконання доручення Пенсійного фонду України щодо оскарження протиправних дій працівників поліції та прокуратури – протягом 1 кварталу подано 20 скарг, по яких прокуратурами районів витребувані матеріали кримінальних справ та надані процесуальні доручення.
 
Серед позитивів в роботі управління Аліна Скоробогатова назвала поліпшення роботи з відшкодування переплат пенсій, тісну співпрацю з органами прокуратури та державними виконавцями, активізацію роботи щодо притягнення до кримінальної відповідальності керівників підприємств-боржників, розширення правової роботи у підприємницькому середовищі та серед населення.
 
Підводячи підсумки наради, Василь Фатхутдінов наголосив, що основне завдання юристів – спрямування діяльності всього Головного управління у чітке русло законодавчих вимог щодо пенсійного та соціального забезпечення.
 
438095650 813339397497064 23582820275286580 n 225x300 - Нарада юридичного управління Головного управління ПФУ у Київській області за підсумками діяльності у 1-му кварталі 2024 року
background Layer 1