Пропустити навігацію

Органи влади Київської області обговорили актуальні питання сьогодення

  12 червня 2019 року під головуванням в.о. голови Київської обласної державної адміністрації В’ячеслава Кучера відбулась селекторна нарада про стан виконання Доручення голови КОДА від 22 січня 2019 року № 2-1.

  Селекторна нарада пройшла у форматі Skype-зв’язку. В ній прийняли участь представники обласних контролюючих та виконавчих органів влади, зокрема: Державної фіскальної служби, Державної виконавчої служби, Пенсійного фонду, а також заступники голів райдержадміністрацій та міськвиконкомів, керівники Департаменту соціального захисту населення та Київської міської дирекції АТ «Укрпошта».

  Під час селектору обговорили актуальне питання погашення заборгованості по єдиному соціальному внеску та, не менш важливе, питання своєчасності доставки пенсій по області.

  Зокрема, начальник головного управління Пенсійного фонду України у Київській області Василь Фатхутдінов зазначив, що всього за 5 місяців поточного року Пенсійним фондом області виплачено близько 9 млрд. грн., що  більше з аналогічним періодом минулого року майже на 2 млрд. грн.

  Забезпеченість власними коштами складає 37%. «Ця цифра не може бути високою оскільки на сьогодні склалася катастрофічна ситуація із заборгованістю по сплаті єдиного соціального внеску боржників, яку адмініструють органи Державної фіскальної служби області,  що наразі становить майже 552 млн. грн. На виконанні в органах ДВС знаходиться 257 млн. грн., що складає майже половину від загальної заборгованості» – зосередив увагу Василь Гайнулович.

  Також наголосив, що не зважаючи на це пенсія виплачується своєчасно та без порушення термінів встановлених законодавством.

  Окрім того, начальник Фонду області зазначив, що по деяких районах органами Державної фіскальної служби було приведено у відповідність заборгованість фізичних осіб-підприємців по списках померлих та ліквідованих в єдиному державному реєстрі. Це дало змогу зменшити заборгованість на 365 тис. грн. Але водночас за I квартал відбулось збільшення заборгованості по померлих особах на 83 тис. грн. Залишаються неопрацьованими борги, які числяться за померлими фізичними особами-підприємцями, по місту Біла Церква та Білоцерківському районі, Києво – Святошинському районі, по місту Вишгород та Вишгородському районі. Опрацьовані списки направлено в головне управління ДФС у Київській області. Також у головне управління ДФС у Київській області надана інформація для опрацювання та звірення баз даних щодо наявності позначки «пенсіонер». Щоб забезпечити безпомилкове нарахування єдиного соціального внеску.

  Під час нарди присутні проаналізували співпрацю між органами влади щодо погашення заборгованості та обговорили проблемні питання, які виникають в процесі роботи.

  В’ячеслав Кучер визначив пріоритети та надав доручення спрямовані на вирішення проблемних питань.

62579601 3330508573642014 6707435346533023744 n - Органи влади Київської області обговорили актуальні питання сьогодення

61948215 3330508580308680 8712659726250278912 n - Органи влади Київської області обговорили актуальні питання сьогодення 

 

background Layer 1