Пропустити навігацію

Медики та освітяни області долучаються до пенсійного всеобучу під час зустрічей із фахівцями Пенсійного фонду

Зустрічі у трудових колективах із працюючими громадянами – чи не найпоширеніша форма роботи, яку застосовують фахівці головного управління Фонду в області під час проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Про використання сервісів Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України розповіла начальник відділу з питань призначення та перерахунків пенсій № 9 головного управління Фонду в області Тетяна Федоренко під час тематичної зустрічі з працівниками комунального закладу «Центральна міська лікарня» міста Кропивницького. Фахівець розповіла присутнім на зустрічі про можливість отрим220219 krop 300x173 - Медики та освітяни області долучаються до пенсійного всеобучу під час зустрічей із фахівцями Пенсійного фондуання індивідуальних відомостей, які містять інформацію про страховий стаж, заробітну плату та сплату страхових внесків страхувальниками, про трудовий стаж через Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Під час зустрічі мова також йшла про зміни в пенсійному законодавстві з 1 березня поточного року, про призначення пенсій за вислугу років та пільгових пенсій за списком № 1 та списком № 2.

У смт Компаніївка головний спеціаліст відділу адміністрування ін220219 kompa 300x165 - Медики та освітяни області долучаються до пенсійного всеобучу під час зустрічей із фахівцями Пенсійного фондуформаційних систем та захисту інформації головного управління Ольга Іщенко зустрілася з трудовим колективом Компаніївської районної державної лікарні ветеринарної медицини. Під час зустрічі розмова йшла про виплати органами Пенсійного фонду України коштів для розрахунків за комунальні послуги безпосередньо одержувачам субсидій – пенсіонерам. Працівники закладу дізналися про онлайн-сервіси Пенсійного фонду України, зокрема послугу отримання інформаційних розсилок за допомогою СМС-повідомлень, отримали відповіді на додаткові запитання та інформаційні буклети відповідної тематики.

Керівник Новгородківського сервісного центру Наталія Панасюк провела інформаційні зустрічі із трудовими колективами районного Будинку дитячої та юнацької творчості, Новгородківського міжшкільного навчально-виробничого комбінату та Новг220219 novg 300x188 - Медики та освітяни області долучаються до пенсійного всеобучу під час зустрічей із фахівцями Пенсійного фондуородківського професійно-технічного училища №36.

Тема зустрічей – «Основні принципи системи пенсійного забезпечення в Україні». Під час обговорення були висвітлені питання проведених перерахунків пенсій з 01 грудня 2018 року, з 01 січня 2019 року та майбутнього перерахунку з 01 березня 2019 року.

Зустрічі проходили в режимі діалогу. Новгородківці цікавилися змінами у пенсійному законодавстві, питанням зарахування страхового стажу, складовими210219 novg 300x177 - Медики та освітяни області долучаються до пенсійного всеобучу під час зустрічей із фахівцями Пенсійного фонду пенсійної виплати та критеріями, від яких залежить розмір пенсії.

Під час зустрічей усім громадянам розповіли про виплату житлових субсидій у готівковій формі, яка здійснюється одночасно з виплатою пенсій згідно встановленої дати виплати. Пенсіонери, які отримують пенсію через банківські установи, одержать житлову субсидію на свій банківський рахунок. Ті, хто одержує пенсію через поштове відділення, разом з пенсією отримають і житлову субсидію.

 

 

background Layer 1