Пропустити навігацію

Про перерахунок пенсій з 1 березня 2019 року та субсидії – на телебаченні міста Олександрії

Беручи до уваги зміни, які відбулися в пенсійному законодавстві з 1 березня 2019 року, заступник начальника головного

050319 olya maks 300x183 - Про перерахунок пенсій з 1 березня 2019 року та субсидії – на телебаченні міста Олександрії

управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Інна Максименко провела інтерв’ю з даного питання з журналістами ТОВ«Телерадіокомпанія КТМ+» для трансляції в ефірі на території міста Олександрі та району.

Телеглядачам повідомлено про перерахунок пенсій з 1 березня 2019 року та підвищення їх розмірів у зв’язку з проведенням індексації середньомісячної заробітної плати, з якої проводиться обрахування пенсійних виплат. Індексація передбачає збільшення середньої заробітної плати, яка враховується для обчислення пенсії, на 17 %. Надано роз’яснення щодо того, хто має право на підвищення, яким чином буде проведена індексація пенсій, а також хто має право на встановлення одноразової доплати до пенсій.

Під час розмови піднімалося питання монетизації житлових субсидій, які пенсіонерам буде виплачено органам

и Пенсійного фонду України. Інна Максименко зазначила, що їх виплату буде здійснено шляхом перерахування органами Пенсійного фонду України коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти поштового зв’язку одночасно з виплатою пенсій згідно встановленої дати виплати.

Виплата житлових субсидій головним управлінням Фонду в області буде здійснюватись на підставі визначених структурними підрозділами органів соціального захисту населення даних про суми монетизованих субсидій пенсіонерів.

background Layer 1