Пропустити навігацію

Відбулися обговорення за «круглим столом» питання забезпечення своєчасної виплати субсидій в готівковій формі

6 березня 2019 року у Гайворонському сервісному центрі відбулося засідання «круглого столу» на тему «Про забезпечення своєчасної виплати субсидій в готівковій формі та перерахунок пенсій з 01.03.2019 року». Серед запрошених була виконуюча обов’язки ТВБВ філії АТ «Ощадбанк» Оксана Крижановська та начальник управління соціального захисту населення Гайворонської райдержадміністрації Валерій Конько.

Керівник Гайворонського сервісного центру Євгенія Черній повідомила присутніх, що списки пенсіонерів-отримувачів субсидій вже передані до банківських установ району та відділень поштового зв’язку.

Валерій Конько розповів, що монетизація субсидій проходитиме в три етапи: перший етап почався 1 січня 2070319 gajv 300x188 - Відбулися обговорення за «круглим столом» питання забезпечення своєчасної виплати субсидій в готівковій формі019 року і буде поширюватися на тих громадян, які звертатимуться за субсидією з новим пакетом документів. На другому етапі до монетизації мають бути залучені громадяни, яким буде призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі. Зазначив, що у Гайворонському районі з 926-ти отримувачів субсидій 649 осіб є пенсіонерами і на виплату субсидій будуть спрямовані фінансові ресурси в сумі 712,6 тис. грн.

Представниця філії  АТ «Ощадбанк» Оксана Крижановська повідомила, що на сьогоднішній день триває зарахування коштів на пенсійні рахунки пенсіонерів району. З 12 березня монетизовaнa субсидія чекaтиме в «Ощaдбaнку» усіх тих, хто не є пенсіонером. У березні субсидія прийде грошовим перекaзом «Швидкa копійка», у квітні – вже нa кaртку, яку бaнк одрaзу видaсть під чaс березневого візиту в «Ощaдбaнк». Для зручності субсидіaнтaм, які не є пенсіонерaми, зaпропоновaно перед відвідувaнням бaнку пройти реєстрацію нa офіційному сaйті aбо в Контaкт-центрі «Ощaдбaнку». Це дaсть субсидіaнту змогу сaмостійно обрaти нaйближче відділення, зручний чaс тa дaту для отримaння субсидії без черг.

Наприкінці засідання Євгенія Черній зупинилася на особливостях березневого перерахунку пенсій, який передбачає осучаснення пенсійних виплат.

Також засідання «круглого столу» із соціальними партнерами щодо виплати субсидії населенню в березні-травні поточного року провела 010319 golovan1 300x191 - Відбулися обговорення за «круглим столом» питання забезпечення своєчасної виплати субсидій в готівковій формікерівник Голованівського сервісного центру Людмила Цилюрик. На засіданні були присутні начальник управління соціального захисту населення Антоніна Лудник, яка внесла пропозицію провести розширене засідання «круглого столу» за участю представників органів місцевого самоврядування. Керівник сервісного центру головного управління Пенсійного фонду в області запропонувала залучити до обговорення представників установ банків району, АТ «Укрпошта» та органів місцевої влади, оскільки усі ці установи і служби безпосередньо працюють з громадянами і можуть надавати їм роз’яснення з питань виплати субсидій.

background Layer 1