Пропустити навігацію

Семінар для посадових осіб місцевих рад проведений фахівцями Пенсійного фонду у Маловисківському районі

Семінар для посадових осіб місцевих рад Маловисківського району провела 14 березня 2019 року начальник відділу супроводження  інформаційних систем та електронних реєстрів № 5 головного управління Пенсійного фонду в області Наталія Липницька.

На семін150319 mv 300x149 - Семінар для посадових осіб місцевих рад проведений фахівцями Пенсійного фонду у Маловисківському районіарі були розглянуті питання виплати субсидій у готівковій формі та перерахунку пенсій з 01.03.2019 року. Присутнім розповіли про новітні інформаційні технології, які використовуються або впроваджуються Пенсійним фондом України, в тому числі СМС-інформування та можливості використання Веб-порталу Пенсійного фонду України.

Особлива увага слухачів була акцентована на негативних наслідках отримання «тіньових» доходів та залежності страхового стажу від розміру нарахованої заробітної плати, в тому числі у розмірі, меншому від законодавчо встановленого мінімального показника. Серед іншого, фахівець Фонду розповіла про роботу з майбутніми пенсіонерами, що полягає у інформаційно-підготовчих заходах до подання необхідних документів для призначення пенсії.

Під час зустрічі відбулося жваве обговорення найбільш актуальних питань діяльності Фонду, пенсійного законодавства та реформування пенсійної системи.

background Layer 1