Пропустити навігацію

«Університет третього віку» у Кропивницькому: альтернатива сумному старінню

У Кропивницькому набирає популярності «Університет третього віку» для студентів-пенсіонерів. Його слухачі – люди старшого покоління, які прагнуть розвиватися і йти в ногу з часом. Хоча це не формальна освіта, але все одно «дорослі» студенти дуже відповідально ставляться до того, чим вони займаються.

Усі заняття проходять на базі Центральноукраїнського педагогічного університету ім. В.Винниченка. Перші заняття починались за участі десятка дідусів та бабусь. Нині студентів сотні… Відповідальність і жага знань у літніх студентів – вища, ніж у юних. Вони готові співпрацювати, пропонують зустрічі, лекції.210319 tonch2 300x173 - «Університет третього віку» у Кропивницькому: альтернатива сумному старінню

20 березня цього року на урок з пенсійного всеобучу прийшли біля сотні слухачів похилого віку. Начальник управління застосування пенсійного законодавства головного управління Пенсійного фонду в Кіровоградській області Антоніна Торшина завітала на зустріч із літніми студентами на запрошення голови громадської організації «Університет третього віку «Натхнення» Фаїни Познякової.

Представниця Пенсійного фонду в області розповіла про систему державного пенсійного забезпечення та повідомила новини у пенсійному законодавстві, зокрема детально зупинилася на питанні проведення перерахунку пенсій з 1 березня 2019 року. Присутні з цікавістю переглянули інформаційно-графічні слайди на задану тематику та підготували безліч запитань до лекторки.

Найчастіше 210319 tonch1 300x167 - «Університет третього віку» у Кропивницькому: альтернатива сумному старіннюзвучали питання щодо індексування пенсій, зокрема, науково-педагогічних працівників, державних службовців, працюючих пенсіонерів тощо. Антоніна Торшина відповіла на усі запитання та надала необхідні роз’яснення.

Окрім пенсійної тематики, літні студенти цікавляться краєзнавством, літературою, мовою, комп’ютерною грамотою тощо, та стверджують, що, окрім нових знань, вони отримують заряд позитивної енергетики та оптимізму.

background Layer 1