Пропустити навігацію

Навчаємо, як стати грамотними та сучасними пенсіонерами

У площині пенсійного всеобучу головного управління Пенсійного фонду в області створена та уже тривалий час працює вузькоспеціальна освітня програма «Школа майбутнього пенсіонера», основна мета якої – допомогти пенсіонерам, нинішнім і майбутнім, вільно володіти пенсійними знаннями, орієнтуватися у правовому просторі, отримувати нові інформаційні можливості. Заняття проходять на базі територіальних сервісних центрів у визначені дні, та набувають все більшої популярності та ідентифікації серед громадян.200519 zn2 300x205 - Навчаємо, як стати грамотними та сучасними пенсіонерами

Саме такі навчання провели минулого тижня у Знам’янському сервісному центрі головного управління. Начальник відділу з питань призначення та перерахунків пенсій № 6 Наталя Кучер переконана, що робота Школи дає можливість упереджувати масові звернення громадян, поліпшувати якість їх обслуговування, забезпечувати вільний доступ до об’єктивної і актуальної інформації в межах діяльності пенсійної системи.

Перед присутніми на навчанні були висвітлені теми «Умови виходу на пенсію за віком, порядок обчислення пенсій», «Визначення коефіцієнту страхового стажу та коефіцієнту заробітної плати». Цікавим для слухачів було питання самостійного розрахунку пенсії та роботи «Пенсійного калькулятора», а ознайомлення із можливостями отримання послуг через Веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду спонукало присутніх до освоєння новітніх інформаційних технологій.

background Layer 1