Пропустити навігацію

На віддаленому робочому місці у Заваллі стартувала робота з призначення та перерахунку пенсій

У Гайво220819 gajv 300x201 - На віддаленому робочому місці у Заваллі стартувала робота з призначення та перерахунку пенсійронському районі на віддаленому робочому місці працівника Пенсійного фонду України, що функціонує у селищі Завалля, 21 серпня цього року відбувся виїзний прийом громадян, який провели керівник Гайворонського сервісного центру головного управління Пенсійного фонду в області Євгенія Черній та головний спеціаліст Ольга Марчук. Загалом на прийом до фахівців Фонду звернулося п’ятнадцять осіб, які отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

Окрім надання індивідуальних консультацій мешканцям селища та роз’яснень механізму та особливостей проведення цьогорічних перерахунків пенсій, увагу громадян зосередили на питанні запровадження Пенсійним фондом України нового сервісу Веб-порталу електронних послуг – призначення пенсії в «один дотик». Пенсіонери тепер можуть самостійно, з дому подати пакет документів у електронному вигляді, а після відпрацювання звернення в автоматичному режимі та прийняття рішення про призначення пенсії – отримати запрошення до сервісного центру для видачі пенсійного посвідчення.

Головною особливістю цього виїзного прийому стало використання сучасної комп’ютерної техніки, якою забезпечив віддалене робоче місце Пенсійний фонд України. Завдяки новому технічному оснащенню вперше на виїзді була прийнята заява з необхідними документами для проведення перерахунку пенсії. Відтепер мешканці селища зможуть отримувати увесь спектр пенсійних послуг, зокрема – подавати заяви про призначення (перерахунок) пенсій, замовляти пенсійні посвідчення, отримувати довідки про доходи пенсіонера та довідки з реєстру застрахованих осіб тощо.

Працівники сервісного центру нагадали громадянам про можливість отримувати пенсійну інформацію через СМС-повідомлення, наприклад про результати розгляду документів щодо призначення чи перерахунку пенсії, поновлення чи припинення виплати пенсій, а також роздали інформаційні буклети з пенсійної тематики.

background Layer 1