Пропустити навігацію

Соціальне партнерство – в дії

kolegiya 08.11 1 - Соціальне партнерство – в діїВизнаючи необхідність вдосконалення консолідації зусиль сторін соціального діалогу, прагнучі взаємної підтримки у досягненні спільних цілей щодо забезпечення ефективної системи пенсійного страхування, впровадження прогресивних методів роботи у сфері захисту прав громадян, пов’язаних з формуванням та реалізацією пенсійного забезпечення, головним управлінням Пенсійного фонду України налагоджено міцні зв’язки з різними сторонами соціального партнерства.

 

Давні надійні партнерські стосунки існують між головним управлінням Пенсійного фонду в області та Управлінням Держпраці у Кіровоградській області. Таке співробітництво забезпечується завдяки тісній взаємодії у напрямках організаційної, інформаційної, просвітницької, аналітичної, перевірної, превентивної, ін. роботи.

 

Системною залишається робота щодо організації та проведення різноманітних заходів, у т.ч. й спільних. Представники управлінь залучаються до роботи у постійно діючих консультативно-дорадчих органах, зокрема колегії.

 

Так, 02 листопада п.р. в Управлінні Держпраці у Кіровоградській області проведено чергове засідання колегії за підсумками роботи 9 місяців поточного року, в діяльності якого брала участь Н. Сімонян, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області. Керівник пенсійників долучилася до обговорення питань порядку денного та поінформувала присутніх про виявлення фактів використання праці неоформлених працівників та дотримання мінімальних гарантій з оплати праці. Також зазначалося, що в рамках взаємодії між  установами реалізовуються заходи, спрямовані на легалізацію заробітної плати та зайнятості населення з метою забезпечення державних соціальних гарантій громадян, захисту прав застрахованих осіб та наповнення бюджету Пенсійного фонду. Крім цього, спільним завданням залишається сприяння правовій обізнаності населення, формуванню їх соціальної свідомості та відповідальності за своє майбутнє.

background Layer 1