Пропустити навігацію

Про електронні послуги та інновації у системі пенсійного забезпечення розповіли світловодським безробітним

19 вересня 2019 року заступник начальника відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 2 головного управління Пенсійного фонду в області Олена Колонтаєва взяла участь у профінформаційному семінарі для осіб, які перебувают190919 sv 300x202 - Про електронні послуги та інновації у системі пенсійного забезпечення розповіли світловодським безробітнимь на обліку у Світловодській міськрайонній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Фахівець Фонду розповіла про Державний реєстр загальнообов’язкового державного соціального страхування, накопичення інформації про набуття прав на одержання страхових виплат за усіма видами соціального страхування, наголосила на необхідності офіційного оформлення трудових відносин.

Використовуючи соціальні ролики Пенсійного фонду, Олена Колонтаєва навчала присутніх користуватися зручними дистанційними способами відстеження страхового стажу та сплати внесків через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України. Більш детально зупинилася на послузі SMS-інформування та отримання довідок через QR-код.

Присутні були проінформовані про актуальні на сьогодні питання – оформлення пенсії в «один дотик» та про новий електронний мобільний сервіс «Пенсійний фонд України у смартфоні», який дає можливість громадянам максимально зручно та оперативно взаємодіяти з Пенсійним фондом та мобільно використовувати електронну послугу «Е-пенсія».

Для розширення знань із пенсійної тематики присутні отримали інформаційні буклети.

background Layer 1