Пропустити навігацію

Відбулася зустріч із школярами Маловисківської гімназії на пенсійну тематику

З початком нового навчального року на Маловисківщині відновилися зустрічі фахівців Пенсійного фонду з школярами місцевих шкіл. 26 вересня під час зустрічі з учнівським та педагогічним колективами Маловисківської гімназії головний спеціаліст відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 5 головного управління Пенсійного фонду в області Любов Самойленко розповіла про актуальні питання пенсійної системи у формі, доступній та зрозумілій як для школярів, так і для викладачів.

Спеці260919 mv 300x225 - Відбулася зустріч із школярами Маловисківської гімназії на пенсійну тематикуаліст Фонду проінформувала молодь про важливість офіційного працевлаштування, що дозволить надалі отримувати легальний дохід і соціальний захист держави. Розповіла, що солідарна система пенсійного забезпечення базується на страховому принципі: розмір пенсії людини залежить від страхового стажу та розміру заробітної плати, з якої сплачено єдиний соціальний внесок.  Звернула увагу на те, що, отримуючи заробітну плату в «конверті», працівники втрачають соціальні гарантії. Саме тому громадянам слід наполягати на укладенні з роботодавцями трудової угоди.

Також під час зустрічі йшлося про запровадження новітніх технологій та дистанційного обслуговування громадян, в тому числі про опрацювання звернень за призначенням (перерахунком) пенсії, поданих через вебпортал електронних послуг, за принципом «одне відвідування».

Для розширення знань із пенсійної тематики учні та викладачі отримали інформаційні буклети «Твоє майбутнє — в твоїх руках» і рекомендації щодо користування вебпорталом Пенсійного фонду України.

background Layer 1