Пропустити навігацію

За «круглим столом» обговорили рівень заробітних плат в області та суми заборгованості підприємств до бюджету

Наприкінці вересня цього року представники обласних установ Пенсійного фонду України, територіального управління юстиції та Державної податкової служби Кіровоградщини провели чергове спільне засідання у форматі «круглого столу», під час якого обговорили стан надходження коштів зі сплати єдиного соціального внеску та заходи впливу щодо погашення існуючої заборгованості, в т.ч. фізичними особами-підприємцями.

Такі зустрічі проходять щокварталу в рамках партнерства та затверджених спільних відомчих заходів, спрямованих на погашення заборгованості зі сплати ЄСВ, страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та відновлення страхового стажу застрахованих осіб.

300919 dfsmashasharp 300x202 - За «круглим столом» обговорили рівень заробітних плат в області та суми заборгованості підприємств до бюджету

Пенсійний фонд має розгалужену інформаційну базу реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, що дає змогу проводити моніторинг і аналітичні розрахунки чисельності працюючих та рівня заробітних плат для виявлення фактів мінімізації розмірів заробітної плати та тіньової зайнятості. На сьогодні у області заробітну плату меншу від мінімальної отримують понад 26 тисяч найманих працівників області, а це майже 13 відсотків від загальної чисельності працюючих, а 10,4 тисяч громадян області отримують мінімальну заробітну плату. При цьому, середній розмір заробітної плати склав 8898 грн, а 65 % працюючих громадян отримують заробітну плату до 8000 грн, тобто менше середнього розміру.

Серед іншого, під час зустрічі обговорювалося питання заборгованості фізичних осіб-підприємців зі сплати ЄСВ. Серед боржників – майже 12 тисяч ФОПів, які не сплатили єдиний соціальний внесок на 168,7 млн грн, а це – біля 80 відсотків загального боргу.

Сторони діалогу домовились про подальшу спільну роботу в напрямку легалізації зайнятості населення та збільшення рівня заробітної плати, а також у руслі упередження зростання заборгованості та проведенні усіх заходів, направлених на її погашення.

background Layer 1