Пропустити навігацію

Олександрія: під час Дня Пенсійного фонду України інформаційними заходами було охоплено 67 містян

У рамках проведення заходів до Дня Пенсійного фонду України 16 жовтня 2019 року співробітники Олександрійського сервісного центру провели ряд заходів, спрямованих на інформування населення стосовно питань пенсійного забезпечення і сучасних можливостей отримання інформації через вебпортал Пенсійного фонду України.

Зокрема, в читальному залі бібліотеки ім. О. С. Пушкіна м. Олександрії проведено семінар на базі центру «Соціальний органайзер «Усе під контролем» стосовно призначення пенсії в «один дотик» – пенсійники презентували сервіс, який дозволяє самостійно подати заяву та відповідний пакет документів для призначення пенсії.

Під час засідання «круглого столу» із представниками Олександрійської ДПІ Олександрійського управління ГУ ДПС у Кіровоградській області пенсійники обговорили стан проблем та шляхи їх вирішення для поліпшення ситуації на ринку праці, в тому числі завдяки спільній роботі щодо своєчасної сплати та стану погашення фізичними особами-підприємцями заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску. З метою попередження порушень вимог законодавства про оплату праці на ранніх етапах та захисту прав застрахованих осіб учасники «круглого столу» вирішили продовжити використання превентивних заходів у подальшій роботі при проведенні роз’яснювальної роботи із відповідальними особами страхувальників, фізичними особами-підприємцями щодо недопущення помилок у звітності та несвоєчасної сплати єдиного соціального внеску.

Питання подальшої ефективної співпраці щодо залучення пенсіонерів до виплати пенсій через банківські установи обговорили і на засіданні «круглого столу» з представниками банківських установ: АТ «Державний ощадний банк України», ПАТ КБ «Приватбанк», КОД Райффайзен банк «Аваль», ПАТ АБ «Укргазбанк», ПАТ «Креді Агріколь Банк», АТ «УкрСиббанк», АТ «ПУМБ», ПуАТ «КБ «Акордбанк», АТ «Банк Січ», АТ «Альфа-банк».

Під час проведення семінару з безробітними «Легальна зайнятість» в Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості фахівець головного управління Фонду в області нагадала про переваги добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та способах вирішення проблеми виплати заробітної плати у розмірі, меншому за законодавчо встановлений мінімум. Головний спеціаліст зазначила, що легалізація заробітної плати та «тіньової» зайнятості населення безпосередньо вплине на розмір призначеної пенсії у майбутньому.

Головний спеціаліст Олександрійського відділу обслуговування громадян Юлія Богомоленко провела зустріч із населенням на вулиці Братській, де розповіла про зміни в пенсійному законодавстві, сучасні сервіси Пенсійного фонду України, в т.ч. сервіс СМС-інформування.

На зустрічі з вдовами учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та представниками Олександрійської міської ради ветеранів начальник відділу з питань перерахунків пенсій № 3 Ганна Зінюк провела роз’яснення щодо перерахунку пенсій пільгових категорій громадян. DSC 0002 300x199 - Олександрія: під час Дня Пенсійного фонду України інформаційними заходами було охоплено 67 містян20191016 140237 300x225 - Олександрія: під час Дня Пенсійного фонду України інформаційними заходами було охоплено 67 містянIMG 620c8b8619ad84510c40ea2c8177e7a2 V 300x169 - Олександрія: під час Дня Пенсійного фонду України інформаційними заходами було охоплено 67 містян 

background Layer 1