Пропустити навігацію

На Світловодщині: про переваги легального працевлаштування та зміни в пенсійному законодавстві

Начальник Світловодського відділу обслуговування громадян Анна Чабанюк  для осіб, які перебувають на обліку в Світловодській міськрайонній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, у пошуках роботи під час  семінару надала детальні роз’яснення актуальних питань пенсійного забезпечення, зокрема, умов призначення і порядку нарахування пенсій. Звернула увагу на страховий стаж, вимоги до тривалості якого для реалізації права на пенсійне забезпечення зросли та продовжуватимуть зростати. Анна Чабанюк  зробила акцент на важливості легального працевлаштування, що є запорукою забезпечення працівникам соціального захисту, а пенсіонерам – гідних пенсій в майбутньому. Також знаголошено на можливісті набуття страхового стажу шляхом добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Учасників семінару було поінформовано про новий електронний сервіс Пенсійного фонду України -веб-порталу електронних послуг: послуги СМС-інформування, отримання довідок з QR-кодом та мобільного додатку «Пенсійний фонд України», які дають можливість зручно та оперативно взаємодіяти з органами Пенсійного фонду України, дистанційно отримувати послуги без особистого звернення.

Всі учасники заходу отримали кваліфіковані відповіді на свої запитання та інформаційні буклети.SAM 4243 300x225 - На Світловодщині: про переваги легального працевлаштування та зміни в пенсійному законодавстві

background Layer 1