Пропустити навігацію

День Пенсійного фонду України на Маловисківщині

В рамках реалізації Плану проведення інформаційно-консультаційних заходів з реалізації Стратегії розвитку комунікацій Пенсійного фонду України у головному управлінні Пенсійного фонду України в Кіровоградській області на 2019 рік спеціалістами Маловисківського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) 16 жовтня 2019 року проведено День Пенсійного фонду.

З цією метою організовано низку заходів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності пенсіонерів, застрахованих осіб щодо державної політики в сфері пенсійного страхування та забезпечення.

Так, у Маловисківській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості для безробітних громадян проведено семінар. Слухачі дізналися про основи пенсійного законодавства та важливість набуття страхового стажу для призначення пенсій, переваги легального працевлаштування та можливість користування веб-порталом електронних послуг та його новими сервісами – призначення пенсії в «один дотик» та «Пенсійний фонд у смартфоні».

В рамках співпраці з Маловисківським районним відділом державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в Кіровоградській області пенсійниками району проведено зустріч у ході якої підведені підсумки спільної роботи за 9 місяців 2019 року та намічені кроки подальшої взаємодії у напрямку стягнення боргів на користь Пенсійного фонду.

Для осіб передпенсійного віку у сервісному центрі організовано заняття у «Школі майбутнього пенсіонера». Під час уроку слухачам пояснили умови виходу на пенсію; надали перелік документів, необхідних для призначення пенсії, про добровільну участь у системі загальнообов‘язкового державного соціального страхування тощо. Також увагу присутніх було акцентовано на новітніх сервісах і технологіях Пенсійного фонду, що вже діють та впроваджуються, продемонстровано алгоритм дій послуги «Е-пенсія» – порядок призначення/перерахунку пенсії в «один дотик» через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи серед пенсіонерів щодо переваг отримання пенсій через установи банків, застосування електронного пенсійного посвідчення – головні питання порядку денного у ході проведення засідання «круглого столу», що відбулося за участю працівників відділення АТ «Ощадний банк». Сторони діалогу визначили перспективи подальшої співпраці щодо якісного та своєчасного обслуговування пенсіонерів.

Давнім партнером пенсійників Маловисківщини є місцева газета «Маловисківські вісті» з головним редактором якої й відбулася зустріч. Сторони обговорили шляхи подальшої співпраці щодо розміщення актуальної та корисної інформації пенсійної тематики на шпальтах друкованого видання, що сприятиме більшій поінформованості мешканців району.

Серед іншого, в приміщенні КП «Маловисківський центр надання соціальних послуг» керівником сервісного центру було проведено зустріч з його керівником стосовно визначення спільних заходів щодо підвищення обізнаності населення про діяльність Пенсійного фонду України, а саме послуг, що надаються та способів їх отримання, зокрема через портал електронних послуг: висвітлено механізм отримання довідок про страховий стаж, запровадження моделі звернення щодо призначення пенсії за принципом «одне відвідування», що передбачає подання документів для призначення пенсії  виключно в електронному вигляді через веб-портал зі зверненням до сервісного центру тільки за отриманням пенсійного посвідчення. При цьому наголошено, що звичний спосіб звернення за призначенням/перерахунком пенсії через особисте відвідування сервісного центру продовжує діяти.

Поширеною формою ефективноbezrobitni 1 300x208 - День Пенсійного фонду України на Маловисківщинії взаємодії залишаються зустрічі з населенням. Так, мешканцям вул. Центральна під час зустрічі пояснили про особливості перерахунку пенсій з 01 липня 2019 року, виплату субсидій, переваги користування електронним пенсійним посвідченням та ін.

Про погашення заборгованості зі сплати єдиного соціальному внеску фізичних осіб-підприємців Маловисківського району та реалізацію спільних дій в рамках даної роботи йшлося під час робочої зустрічі фахівців Пенсійного фонду району з представниками Маловисківського відділення Новоукраїнського управління головного управління ДПС у Кіровоградській області.kruglyj stil oshhad bank 1 300x199 - День Пенсійного фонду України на Маловисківщині

Завершальним зzustrich z naselennyam 1 231x300 - День Пенсійного фонду України на Маловисківщиніаходом у цей день стала зустріч з трудовим колективом Маловисківського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області. У ході якої, серед висвітлених питань, було наголошено й на новаціях Пенсійного фонду – реалізація системи надання електронних послуг «Е-пенсія», що забезпечує максимальну зручність та оперативність взаємодії громадян з Пенсійним фондом. Крім того, детально висвітлено нову модель звернення за призначенням пенсії за принципом «одне відвідування» та запуск роботи нового додатку для мобільних телефонів та планшетів «Пенсійний фонд», зокрема було наочно  продемонстровано можливості нового додатку.majb 2 300x164 - День Пенсійного фонду України на Маловисківщині

День Пенсійного фонду на Маловисківщині видався жвавим та насиченим, а за інформаційністю – цікавим та корисним. Усі учасники отримали буклети з пенсійної тематики та вичерпні відповіді на запитання.   gol. redaktor gazety 1 300x207 - День Пенсійного фонду України на Маловисківщині  trud. kolektyv 1 300x233 - День Пенсійного фонду України на Маловисківщині

background Layer 1