Пропустити навігацію

Пенсійники Кіровоградщини, які обслуговують населення Новгородківського району, провели День Пенсійного фонду України

20191017 145146 300x225 - Пенсійники Кіровоградщини, які обслуговують населення Новгородківського району, провели День Пенсійного фонду України   Днями, за сприяння пенсійників Кіровоградщини, які обслуговують населення Новгородківського району, в смт Новгородка організовано проведення Дня Пенсійного фонду України.  

Так, відповідно до плану проведення представники Пенсійного фонду в районі зустрілися із Т. Акусок, заступником голови Новгородківської районної державної адміністрації. Упродовж тривалого часу між представниками ПФУ та органами виконавчої влади в районі склалися сталі ділові продуктивні відносини. Проте, існують питання, що потребують постійного контролю та спільного вирішення. Отже, у ході конструктивного діалогу соціальні партнери визначили подальші кроки взаємодії у напрямку реалізації державної політики у сфері соціального страхування та пенсійного забезпечення.

НадзвичайIMG 20191016 090047 225x300 - Пенсійники Кіровоградщини, які обслуговують населення Новгородківського району, провели День Пенсійного фонду Українино жвавою відбулася зустріч у трудовому колективі Новгородківського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Новгородківської районної ради. Серед численних питань – стосовно права громадян, які виходять на пенсію за віком та працювали у закладах і установах державної або комунальної форм власності, зокрема охорони здоров’я і соціального забезпечення, щодо права на отримання допомоги у розмірі десяти місячних пенсій. Також наголошувалося на можливості брати добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та акцентовано на новаціях Пенсійного фонду України – дистанційному обслуговуванні громадян, СМС-інформуванні.

У Новгородківській районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості проведено семінар для безробітних громадян, які перебувають у пошуку роботи. Для цієї аудиторії слухачів головними темами стали легалізація заробітної плати та важливість набуття страхового стажу для призначення пенсій, а також забезпечення соціальних гарантій працівників.

Yzobrazhenye 071 300x225 - Пенсійники Кіровоградщини, які обслуговують населення Новгородківського району, провели День Пенсійного фонду УкраїниНа занятті у «Школі майбутнього пенсіонера» йшлося про умови виходу на пенсію та наявність необхідних документів для її оформлення; можливість участі у добровільній системі загальнообов‘язкового державного соціального страхування тощо. Окремою актуальною темою для осіб передпенсійного віку стала можливість призначення пенсії в «одне відвідування».

А на завершенні заходу відбулася зустріч за місцем проживання 90-літньої мешканки смт Новгородка Скляр Ніни Прокопівни, учасниці війни. У доступній та зрозумілій формі жінці відповіли на ряд питань щодо пенсійного забезпечення.

Загалом до заходів долучилися 32 особи.IMG 570ab7b128535b23b3c2faa030f7af42 V 300x252 - Пенсійники Кіровоградщини, які обслуговують населення Новгородківського району, провели День Пенсійного фонду України

background Layer 1