Пропустити навігацію

У Долинській посадовці району обговорили стан погашення заборгованості із заробітної плати та страхових внесків

Керівник Долинського сервісного центру головного управління Пенсійного фонду України в області Надія Циберман 5 листопада поточного року взяла участь у спільному засіданні районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Районна комісія першочергово розглянула питання проведення у районі роботи з легалізації трудових відносин та стану погашення заборгованості із заробітної плати та сплати єдиного соціального внеску.

Представник пенсійної установи поінформувала про стан погашення заборгованості зі сплати ЄСВ фізичними особами-підприємцями району. Звернула увагу членів комісії, що заборгованість має тенденцію до щомісячного зростання, окремо виділила борги фізичних осіб-підприємців, які сягають від 30 тис. грн. до 50 тис. грн., а також внесла конкретні пропозиції щодо повернення заборгованих коштів.

Підсумовуючи обговорене, учасники засідання вирішили для погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску проводити особисті зустрічі із платниками податків, адже своєчасна сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист, а це – соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати.w1207207 295x300 - У Долинській посадовці району обговорили стан погашення заборгованості із заробітної плати та страхових внесків

background Layer 1