Пропустити навігацію

Спільну роботу Пенсійного фонду та Державної фіскальної служби Кіровоградщини обговорили під час міжвідомчої наради

151118 korotka1 - Спільну роботу Пенсійного фонду та Державної фіскальної служби Кіровоградщини обговорили під час міжвідомчої нарадиПитання забезпечення надходження коштів зі сплати єдиного соціального внеску у листопаді-грудні 2018 року та заходів впливу щодо погашення існуючої заборгованості, в т.ч. фізичними особами-підприємцями, були розглянуті 14 листопада на спільній міжвідомчій нараді представників головних управлінь Пенсійного фонду України та Державної фіскальної служби у Кіровоградській області.

 

На нараді заслухана інформація про стан наповнення бюджету Фонду в січні-жовтні поточного року – надходження власних коштів у цей період склали 2 656,9 млн. грн., що відповідає 98,9 % планових показників. На 01.11.2018 року залишається значною заборгованість з платежів до Фонду – 182,4 млн.грн., з яких 1,3 % (2,4 млн. грн.) – борги економічно активних підприємств.

 

Для виконання забезпечення своєчасного фінансування пенсійних виплат необхідно докласти максимальної концентрації зусиль з урахуванням всіх наявних резервів. Тому пріоритетною залишається робота з легалізації трудових відносин та підвищення середнього розміру заробітної плати у галузях, які є основними в області – середньооблікова чисельність штатних працівників збільшилась до початку року на 8,3 тис. осіб і станом на 01.11.2018 склала 201,9 тис. осіб.

 

Учасниками зустрічі обговорена робота з інформування фізичних осіб-підприємців щодо дотримання законодавства зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, в тому числі несплаченого ЄСВ та, відповідно, не врахування періодів роботи до страхового стажу, а також співпраця із забезпечення актуальності реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

 

За результатами прийняті протокольні рішення та рекомендовано продовжити спільну роботу та проведення звітних зрізів діяльності в рамках міжвідомчих нарад, особливу увагу звернути на заходи з детінізації відносин у сфері зайнятості населення та захисту прав застрахованих осіб.

background Layer 1