Пропустити навігацію

Про страховий стаж та вимоги до майбутньої пенсії розповіли компаніївським безробітним

181119 kom1 300x195 - Про страховий стаж та вимоги до майбутньої пенсії розповіли компаніївським безробітним 

Безробітним громадянам Компаніївського району, які перебувають на обліку у районному центрі зайнятості, розповіли про їхні соціальні права та майбутню пенсію. Лекцію для шукачів роботи на пенсійну тематику провела 15 листопада цього року керівник Компаніївського сервісного центру Пенсійного фонду України в області Тетяна Ходіневич.

Увага присутніх зосереджувалась на питанні щорічного збільшення вимог до страхового стажу для призначення пенсій, адже виявилося, що більшість громадян не завжди знають, що для призначення пенсії у 60 років із 2028 року необхідно мати 35 років страхового стажу.

Осіб молодшого віку, присутніх на зустрічі, зацікавили нові онлайн сервіси Пенсійного фонду України та послуга отримання інформаційних розсилок за допомогою СМС-повідомлень. Завдяки технічним можливостям закладу присутні переглянули соціальні відеоролики, що демонструють застосування отриманої інформації в повсякденному житті кожної людини.181119 kom2 300x185 - Про страховий стаж та вимоги до майбутньої пенсії розповіли компаніївським безробітним

Серед іншого, Тетяна Ходіневич розповіла про актуальне на сьогодні питання накопичувальної системи обов’язкового державного пенсійного страхування та її особливостей.

 

background Layer 1