Пропустити навігацію

Банківські працівники Світловодщини обізнані з пенсійних питань

19 листопада 2019 року заступник начальника відділу з питань виплати пенсій № 4 Марина Михальцева провела зустріч з трудовим колективом Світловодського відділення ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» щодо надання Фондом послуг в електронній формі та змін у пенсійному законодавстві.

Фахівець Фонду надала роз’яснення законодавства про мінімальну заробітну плату згідно Закону України «Про оплату праці», важливість нарахування заробітної плати не менше встановленого мінімального розміру.

Марина Михальцева svitl 20.11.19 300x225 - Банківські працівники Світловодщини обізнані з пенсійних питаньпоінформувала присутніх про дистанційні послуги, які надає вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України через кабінет страхувальника та акцентувала увагу на тому, що роботодавці можуть самостійно в режимі онлайн безоплатно отримувати електронні довідки на своїх працівників про їх страховий стаж та дані про нараховану заробітну плату. Поінформувала про можливість призначення пенсії в «один дотик» та видачу електронних довідок з QR-кодом.

Учасники зустрічі ознайомились з порядком проведення перерахунку пенсії з 01.07.2019 та з 01.12.2019, у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму. Розповіла про призначення тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючим особам, які досягли загального пенсійного віку, але не набули права на пенсію.

Особливу увагу було наголошено на питанні залучення пенсіонерів до отримання пенсії через банківські установи. Учасники зустрічі відзначили, що виплата пенсій через банківські установи має переваги як для пенсіонерів, так і для пенсійної системи в цілому. Наголосили на взаємній співпраці та координації дій щодо покращення якості обслуговування громадян.

background Layer 1