Пропустити навігацію

Олександрійців поінформували про грудневий перерахунок пенсій через місцеве телебачення

041219 olya 300x203 - Олександрійців поінформували про грудневий перерахунок пенсій через місцеве телебачення

Роз’яснення щодо змін у пенсійному законодавстві з 1 грудня поточного року та проведення перерахунку пенсій надала заступник начальника Олександрійського сервісного центру головного управління Пенсійного фонду України в області Юлія Антко журналістам місцевої телерадіокомпанії «КТМ+».

Телеглядачам регіону розповіли про підвищення з 1 грудня 2019 року прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, із 1564 грн до 1638 грн відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік», та відповідно проведений перерахунок мінімальних пенсій.

Ті пенсіонери, які одержували мінімальну пенсію, після перерахунку отримуватимуть пенсійні виплати більші на 74 грн (1638 грн). Якщо ж пенсія більша за мінімальну, то перераховується лише доплата за понаднормативний стаж та/або надбавки, підвищення тощо, які розраховуються у відсотковому співвідношенні від прожиткового мінімуму.

Представник Пенсійного фонду підкреслила, що перерахунку з 1 грудня 2019 року підлягають пенсії непрацюючим пенсіонерам, мінімальні пенсії у зв’язку з втратою годувальника відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», пенсії у зв’язку із втратою годувальника відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», мінімальні пенсії непрацюючим шахтарям, на яких поширюються норми Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці», мінімальні пенсії інвалідам війни та учасникам бойових дій, мінімальні пенсії для інвалідів-чорнобильців, військовослужбовців та призваних на військові збори, мінімальні пенсії для інвалідів-чорнобильців, які свого часу були відрядженні для виконання робіт з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Увагу глядачів звернули на те, що суми підвищення пенсій будуть у всіх пенсіонерів різні. Перерахунок проводиться автоматизованим способом, отже додатково звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно.

 

background Layer 1