Пропустити навігацію

У Малій Висці школярам розповіли про Пенсійний фонд України

Про Пенсійн051219 mv 300x211 - У Малій Висці школярам розповіли про Пенсійний фонд Україниий фонд України та актуальні питання державної пенсійної системи йшлося під час зустрічі із учнівським та педагогічним колективами Маловисківської загальноосвітньої школи №3, яку 5 грудня 2019 року провела головний спеціаліст відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 5 головного управління Фонду в області Любов Самойленко.

На зустрічі спеціаліст Фонду поінформувала молодь про важливість офіційного працевлаштування, що дозволить надалі отримувати легальний дохід і соціальний захист держави. Наголосила, що солідарна система пенсійного забезпечення базується на страховому принципі: розмір пенсії особи залежить від страхового стажу та розміру заробітної плати, з якої сплачено єдиний соціальний внесок. Акцентувала увагу на тому, що, отримуючи заробітну плату в «конверті», працівники втрачають соціальні гарантії. Саме тому громадянам слід наполягати на укладенні з роботодавцями трудової угоди.

Також під час зустрічі йшлося про запровадження новітніх технологій та дистанційного обслуговування громадян, в тому числі про опрацювання звернень за призначенням (перерахунком) пенсій, поданих через вебпортал електронних послуг, за принципом «одне відвідування».

Для розширення знань із пенсійної тематики учні та викладачі отримали інформаційні буклети «Твоє майбутнє – в твоїх руках» і рекомендації щодо користування вебпорталом Пенсійного фонду України.

background Layer 1