Пропустити навігацію

Люди з інвалідністю – окрема і шанована категорія для працівників Пенсійного фонду Кіровоградщини

3 грудня в усьому світі міжнародна спільнота відзначає День людей з інвалідністю, який підкреслює необхідність досягнення рівних прав людей з обмеженими можливостями, їхньої участі у житті суспільства, активної соціальної інтеграції, адаптації та реалізації особистих потреб.061219 DI1 300x225 - Люди з інвалідністю – окрема і шанована категорія для працівників Пенсійного фонду Кіровоградщини061219 DI2 300x208 - Люди з інвалідністю – окрема і шанована категорія для працівників Пенсійного фонду Кіровоградщини

Пенсійний фонд України – це організація, де люди з інвалідністю – одна із основних категорій у обслуговуванні та пенсійному забезпеченні. З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю працівники головного управління в Кіровоградській області в усіх регіонах провели заходи, спрямовані на дану категорію громадян.

Фахівці сервісних центрів у містах Кропивницькому, Олександрії та Світловодську, а також у Онуфріївському, Новомиргородському, Новоархангельському, Кропивницькому та Бобринецькому районах провели виїзди до інтернатів та стаціонарних закладів для літніх людей та інвалідів, під час яких провели масові інформаційні години та індивідуальні консультації громадян.

061219 DI5 300x196 - Люди з інвалідністю – окрема і шанована категорія для працівників Пенсійного фонду КіровоградщиниУ Голован061219 DI4 300x192 - Люди з інвалідністю – окрема і шанована категорія для працівників Пенсійного фонду Кіровоградщиниівському, Новоукраїнському, Олександрівському Петрівському районах та місті Знам’янці відбулися зустрічі працівників сервісних центрів із громадянами з інвалідністю у територіальних центрах соціального обслуговування населення та органах соціального захисту.

Пенсійники Вільшанщини, Голованівщини, Долинщини, Компаніївщини, Новоукраїнщини та Олександрійщини провели змістовні тематичні зустрічі із керівниками та представниками місцевих громадських організацій інвалідів та осередків всеукраїнських організацій.

У Благовіщенському, Голованівському, Добровеличківському, Маловисківському, Онуфріївському, Петрівському районах та місті Кіровограді провели індивідуальні061219 DI6 300x205 - Люди з інвалідністю – окрема і шанована категорія для працівників Пенсійного фонду Кіровоградщини консультаційно-інформаційні зустрічі із людьми-інвалідами за місцем їхнього проживання.

Варто зауважити, що усі сервісні центри Фонду в області уже обладнані та наразі – переоснащуються відповідно до вимог інклюзивного обслуговування громадян із інвалідністю для забезпечення повного фахово-соціального спектру надання послуг даній категорії громадян.

А під час усіх заходів працівники головного управління Пенсійного фонду в області розповідали громадянам, які мають інвалідність, про їхні права на пенсійне забезпечення, його особливості, розміри пенсійних виплат та що на них впливає, в тому числі після проведених перерахунків, інформували про можливість дистанційного спілкування із працівниками Пенсійного фонду через вебпортал, мобільний додаток, смс-інформування, телефонні «гарячі лінії»тощо, а також надавали особисті роз’яснення, вислуховували, розраджували, співчували…

Дл061219 DI7 300x195 - Люди з інвалідністю – окрема і шанована категорія для працівників Пенсійного фонду Кіровоградщини061219 DI8 300x226 - Люди з інвалідністю – окрема і шанована категорія для працівників Пенсійного фонду Кіровоградщиния людей із особливими потребами, сьогодні, мабуть, найважливішою є потреба у спілкуванні і розумінні. А інколи добре слово, щирість і людяність заміняють десятки сухих офіційних паперів. Саме тому основний заклик у нашій роботі – будьмо щедрими на увагу і милосердними!

background Layer 1