Пропустити навігацію

Молодь Компаніївщини вже сьогодні обговорює важливість майбутньої легальної зайнятості

121219 kom2 300x210 - Молодь Компаніївщини вже сьогодні обговорює важливість майбутньої легальної зайнятості12 грудня 2019 року керівник Компаніївського сервісного центру головного управління Пенсійного фонду в області Тетяна Ходіневич провела зустріч з учнями Компаніївського міжшкільного навчально-виробничого комбінату.

Тут, паралельно з навчанням у школі, учні мають змогу отримати свою першу професію: водія автотранспортних засобів категорії А1, В, С, продавця продовольчих та непродовольчих товарів, оператора комп’ютерного набору.

В МНВК навчаються діти з усього Компаніївського району, адже програма побудована таким чином, що один раз на тиждень школярі навчаються обраній професії. Тому, на етапі початку трудової діяльності, для молодих людей дуже важливо розуміти, що легальні трудові відносини є запорукою їх впевненості в завтрашньому дні.

Фахівець Пенсійного фонду розповіла про діючу пенсійну систему в Україні, про страховий стаж та його вплив на майбутню пенсію. Учні ві121219 kom1 300x209 - Молодь Компаніївщини вже сьогодні обговорює важливість майбутньої легальної зайнятостідкрили для себе багато нового, ставили питання про облік страхових внесків та перехід до накопичувальної пенсійної системи, тому зустріч пройшла у формі змістовного діалогу. На всі питання були надані вичерпні відповіді та розповсюджені буклети відповідної тематики.

 

background Layer 1