Пропустити навігацію

Семінар для безробітних Світловодщини: доступно про актуальне

Заступник начальника відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 2 Олена Колонтаєва прийняла участь у профінформаційному семінарі для осіб, які перебувають на обліку в Світловодській міськрайонній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.

ФахSAM 4192 300x225 - Семінар для безробітних Світловодщини: доступно про актуальнеівець Фонду акцентувала увагу на ризиках «тіньової» зайнятості та отримання заробітної плати в «конверті» як для працюючого, так і тимчасово непрацюючого населення, адже лише офіційне працевлаштування запорука гідного майбутнього. Вона відзначила, що для контролю за сплатою внесків, нарахуванням страхового стажу, варто використовувати вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України – дистанційну форму взаємодії між громадянином та державою. Олена Колонтаєва наголосила, на що варто звернути увагу, працюючи з даними вебпорталу. Запропонувала учасникам зустрічі завантажити мобільний додаток «Пенсійний фонд» і разом перевірити заробітну плату та страховий стаж, до звільнення.

КSAM 4548 300x225 - Семінар для безробітних Світловодщини: доступно про актуальнерім того, фахівець Фонду надала особам передпенсійного віку роз’яснення щодо умов призначення пенсій та перелік документів для первинного призначення. 

background Layer 1