Пропустити навігацію

Працівників Новоархангельщини поінформовано про зручність користування електронними сервісами Пенсійного фонду

Prezentatsyya Microsoft PowerPoint 1024x576 - Працівників Новоархангельщини поінформовано про зручність користування електронними сервісами Пенсійного фондуПро умови призначення пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», порядок обчислення коефіцієнту стажу та заробітної плати при призначенні пенсії, реєстрацію на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України та можливість дистанційно отримувати послуги – основні питання, які обговорювалися під час зустрічі фахівця управління застосування пенсійного законодавства Наталії Клименко з трудовим колективом філії «Новоархангельська ДЕД» дочірнього підприємства «Кіровоградський облавтодор».

Працівникам підприємства було надано пояснення щодо наявності страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком. Адже з січня 2020 року для виходу на пенсію у 60-річних осіб має бути не менше 27 років страхового стажу, а до 2028 року – необхідний страховий стаж збільшиться до 35 років.

Під час зустрічі Наталія Клименко наголосила, що основним завданням Пенсійного фонду України є максимальне наближення пенсійних послуг до людей. На сьогодні громадяни можуть отримати широкий перелік послуг не тільки в сервісному центрі, а і через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України. Після реєстрації на даному вебресурсі можливо переглянути інформацію щодо власного страхового стажу, внесених до Реєстру застрахованих осіб особистих даних, замовити довідку, написати звернення, подати документи для призначення чи перерахунку пенсії, скористатися послугою «Пенсійний калькулятор».

background Layer 1