Пропустити навігацію

На Світловодщині триває робота щодо роз’яснень змін у пенсійному законодавстві

SAM 4569 1024x768 - На Світловодщині триває робота щодо роз'яснень змін у пенсійному законодавстві

Начальник Світловодського сервісного центру Анна Чабанюк провела семінар для громадян, які перебувають на обліку в Світловодській міськрайонній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Фахівець Пенсійного фонду ознайомила присутніх із змінами, які відбулись з 01.01.2020 року в пенсійному законодавстві, та порядком нарахування пенсій. Анна Чабанюк наголосила, що змінено вимоги до страхового стажу для реалізації права на пенсійне забезпечення.

Представник Фонду переконливо радить працівникам, яким пропонують роботу без укладання трудового договору з оплатою праці «у конверті», перш, ніж погодитися на дану пропозицію, зважити всі переваги офіційного працевлаштування. Адже заробітна плата офіційно працевлаштованого працівника, за яку щомісячно та в повному обсязі звітує роботодавець і з якої здійснюється сплата єдиного внеску, забезпечує працівника повним соціальним захистом, гарантованим державою, а період роботи зараховується в повному обсязі для стажу, який буде разом із розміром заробітної плати  враховуватися при  нарахуванні пенсійної виплати.

Учасникам семінару розповіли про можливості сучасного електронного сервісу Пенсійного фонду України – веб-порталу електронних послуг: послуги СМС-інформування, отримання довідок з QR-кодом, про запровадження нового сервісу «Е-пенсія» та мобільного додатку «Пенсійний фонд», які надають можливість зручно та оперативно взаємодіяти з органами Пенсійного фонду України, дистанційно отримувати послуги без особистого звернення.

background Layer 1