Пропустити навігацію

Зустріч з трудовим колективом фінансового управління Світловодської РДА

IMG 3addeb8b4ac69fcc51edc2c7856441a8 V 1 1024x706 - Зустріч з трудовим колективом фінансового управління Світловодської РДАНачальник відділу з питань перерахунків пенсій № 4 управління застосування пенсійного законодавства ГУ ПФУ в Кіровоградській області Світлана Бесараб провела зустріч з трудовим колективом фінансового управління Світловодської РДА.

У ході зустрічі фахівець Фонду поінформувала присутніх про пенсійну систему в Україні та основні напрямки її реформування. Надала роз’яснення стосовно пенсійного законодавства: умови та порядок призначення пенсій відповідно до Законів України «Про державну службу» та «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», про порядок зарахування страхового стажу, легальну заробітну плату та «тіньову» зайнятість населення. Зауважила, що нарахування заробітної плати не менше установленого мінімального розміру є важливим елементом соціальних гарантій в майбутньому. Запропонувала модель добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Світлана Бесараб запропонувала присутнім безпосередньо скористатися новими онлайн сервісами Пенсійного фонду України – як ефективною та сучасною формою дистанційної взаємодії з державним органом. Відвідувачі сервісних центрів активно долучаються до новацій: СМС-інформування, отримання довідок з QR-кодом, працюють в особистому кабінеті в якості «застрахована особа/пенсіонер», контролюють актуальність власних даних. Фахівець Фонду продемонструвала нову модель звернення громадян за призначенням пенсій – в «один дотик», електронний мобільний додаток «Пенсійний фонд». 

background Layer 1