Пропустити навігацію

Про умови призначення пенсії-2020 та електронні сервіси Пенсійного фонду України

Очільниця Онуфріївського сервісного центру Людмила Красножон провела лекцію із безробітними в районному центрі зайнятості.

Фахівець Фонду в області розповіла про умови виходу на пенсію в 2020 році для різних категорій громадян, зарахування до страхового стажу різних періодів діяльності, в тому числі, перебування на обліку в центрі зайнятості. Звернула увагу безробітних на важливості офіційного оформлення трудових відносин та порадила уникати пропозицій від недобросовісних роботодавців щодо отримання заробітної плати в «конвертах».

Керівник сервісного центру запропонувала присутнім стати користувачами вебпорталу Пенсійного фонду України. На прикладі власного особистого кабінету продемонструвала можливості вебпорталу. «Завдяки послузі електронна трудова книжка, ви маєте змогу переглянути періоди трудової діяльності та внести за потреби корективи», – наголосила представниця Фонду.

Лариса Красножон також відзначила, що завдяки активуванню послуги отримання смс-повідомлень ви контролюєте свого роботодавця з питань сплати страхових внесків до Пенсійного фонду, користуючись смартфоном або іншим ґаджетом, можна користуватися мобільним додатком «Пенсійний фонд».

Присутні отримали буклети з покроковою інструкцією щодо реєстрації на вебпорталі.

 IMG 0840 1024x768 - Про умови призначення пенсії-2020 та електронні сервіси Пенсійного фонду УкраїниIMG 0843 1024x768 - Про умови призначення пенсії-2020 та електронні сервіси Пенсійного фонду України

background Layer 1