Пропустити навігацію

Створюємо нові робочі місця-отримуємо компенсацію фактичних витрат від держави

koliberda - Створюємо нові робочі місця-отримуємо компенсацію фактичних витрат від держави

Компенсацію  роботодавцям частини фактичних витрат, пов’язаних із сплатою єдиного внеску у зв’язку із створенням нового робочого місця, передбаено постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2013 року № 153 “Про затвердження Порядку компенсації роботодавцям частини фактичних витрат, пов’язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (далі – Порядок).

Дія порядку поширюється на роботодавців, які:

  • створюють нові робочі місця та працевлаштовують на них працівників шляхом укладання трудового договору;
  • протягом 12 калдендарних місяців з дня укладання трудового договору з особою, працевлаштованою на нове робоче місце, щомісяця здійснюють виплату її заробітної плати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати (в 2020 році- 14169 грн)

Якщо роботодавець забезпечив дотримання вимог, він отримує право на компенсацію фактичних витрат у розмірі 50 відсотків суми нарахованого єдиного соціапльного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування протягом наступних 12 календарних місяців.

Важливо! В разі зменшення штатної чисельності працівників та фонду оплати праці роботодавець втрачає право на компенсацію.

Дія Порядку не поширюється на роботодавців, які є суб’єктами господарювання, утвореними в результаті припинення іншої юридичної  особи протягом 12 місяців, що передували створенню нового робочого місця, та бюджетними установами.

Для отримання компенсації роботодавець щомісяця протягом наступних 12  місяців з дня укладення трудового договору з особою, працквлаштованою на нове робоче місце, подає центру зайнгятості довідку про виконання роботодавцем умов компенсації частини фактичних витрат, пов’язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за встановленою формою.

 

background Layer 1