Пропустити навігацію

Хто має право на надбавку до пенсії за донорство?

На Кіровоградщині 1489 пенсіонерів мають звання «Почесний донор України», «Почесний донор СРСР». Донори, які свого часу безоплатно здали кров в кількості 40 одноразових максимально допустимих доз або плазму крові в кількості 60 одноразових максимально допустимих доз, незалежно від часу їх здачі, мають статус «Почесний донор України», «Почесний донор СРСР».

Чи передбачена надбавка до пенсії особам, які мають статус «почесного донора України» та «почесного донора СРСР»? Так, особи, які отримали статус «Почесний донор України», «Почесний донор СРСР», мають право на одержання надбавки до пенсії в розмірі 10 % прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць. Зараз надбавка до пенсії становить 211,80 грн.

Які документи необхідно подати? Для встановлення до пенсії надбавки надаються документи про нагородження нагрудним знаком «Почесний донор України», «Почесний донор СРСР»,  за документ, що посвідчує, приймається завірена в установленому порядку копія посвідчення «Почесний донор України», «Почесний донор СРСР».

Куди звертатися? Для встановлення надбавки до пенсії, яка передбачена Законом, потрібно звернутися до Пенсійного фонду України, з паспортом, ідентифікаційним номером та відповідним посвідченням або подати вищезазначені документи дистанційно через особистий електронний кабінет на порталі електронних пенсійних послуг Пенсійного фонду України (скориставшись власним кваліфікованим електронним підписом).

DONORY - Хто має право на надбавку до пенсії за донорство?

background Layer 1