Пропустити навігацію

Чому в мене саме така дата виплати пенсії?

Пенсіонер самостійно обирає спосіб отримання пенсії: через поштові відділення або через банківські установи, орієнтуючись на особисті життєві обставини й на свою «зону комфорту».
Коли пенсіонер визначився, має повідомити про це органи Пенсійного фонду в особистій заяві. Змінити спосіб виплати або уповноважений банк пенсіонер може за своїм бажанням, подавши відповідну заяву.
Коли виплачується пенсія? Пенсія виплачується щомісяця, у строк не пізніше 25 числа місяця, за який виплачується пенсія.
Як виплачується пенсія? Виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій, або через установи банків у порядку, передбаченому Кабінетом Міністрів України згідно статті 47 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
Виплата пенсій відбувається у чітко встановлені терміни – з метою рівномірної виплати пенсії поштові відділення складають чіткі графіки, відповідно до яких і здійснюється виплата пенсії.
Черговість виплати банками:
 інваліди війни
 учасники бойових дій
 члени сімей загиблих військовослужбовців
 одержувачі пенсій у зв’язку з втратою годувальника та інваліди
 непрацюючі пенсіонери за віком
 працюючі пенсіонери
 
129469539 1749020048611614 5923783795281726151 o 1024x576 - Чому в мене саме така дата виплати пенсії?
background Layer 1