Пропустити навігацію

Шукачам роботи з особливими потребами – про пенсійні послуги

З нагоди Міжнародного дня людей з особливими потребами 03 грудня на базі Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості відбувся інформаційний семінар із загальних питань зайнятості для осіб з інвалідністю до проведення якого долучилася й Тетяна Ходіневич, начальник сервісного центру № 2.

Фахівець Фонду зазначила, що основою соціальної захищеності працівника є офіційне укладання трудових відносин з роботодавцем. Наймані працівники мають усвідомлювати наслідки неофіційного працевлаштування, дбати про своє майбутнє і не погоджуватися на нелегальні трудові відносини. Громадяни, які погоджуються отримувати зарплату в «конверті», не лише сприяють розвитку «тіньових схем», а й позбавляють себе соціальної захищеності – лікарняних, декретних виплат, відпустки тощо, а головне – гідної пенсії в майбутньому. Акцентувала увагу присутніх на вплив трудового та страхового стажу на розмір пенсійних виплат.

Особливий інтерес учасників викликала інформація щодо отримання пенсійних послуг дистанційно – через вебпортал Пенсійного фонду України. Так, слухачів зацікавила можливість отримання довідок та інших документів без відвідування сервісного центру, подання заяв про перерахунок пенсії та звернень з різних питань в онлайн режимі. Також було наголошено на зручності використання мобільного додатку та послуги «Автопенсія», що вже стали доступними користувачам вебпорталу.

IMG 9ab947d8a759ce9f9f67574a54c37885 V 1024x768 - Шукачам роботи з особливими потребами – про пенсійні послугиIMG 759e639b3e211b530f6b2a867872341f V 1024x768 - Шукачам роботи з особливими потребами – про пенсійні послуги

background Layer 1