Пропустити навігацію

Щоб не потрапити в пастку нелегальної зайнятості…

Обговорення спільних дій у напрямку запобігання використанню незадекларованої праці, у тому числі у неформальному секторі економіки; виявлення роботодавців, які мають найбільший ризик використання незадекларованої праці; співпраця щодо проведення інформаційних та інспекційних кампаній та напрацювання шляхів їх реалізації в області – ці та інші питання обговорювалися у ході засідання постійно діючої робочої групи, створеної при Управлінні Держпраці у Кіровоградській області, учасниками якої стали і представники головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області, що відбулася у форматі відеоконференції на платформі ZOOM.

Головним підсумком засідання стало ухвалення Плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік.

Довідково: за участі представників головного управління Пенсійного фонду України у 2020 році проведено 3,1 тис. обстежень суб’єктів господарювання, які використовували працю найманих працівників без належного оформлення трудових відносин або виплачували заробітну плату в розмірі, меншому за мінімальний. Як результат – легалізовано працю 553 осіб. Інформаційними заходами охопили 1 682 суб’єкти господарювання, зайнятих в сферах торгівлі, тимчасового розміщення й організації харчування, будівництва, сільського господарства, транспорту, кур’єрської діяльності. Поширили 1 524 буклети, листівки, флаєри з відповідними інформаційними матеріалами.

background Layer 1