Пропустити навігацію

Безробітним Онуфріївщини – про пенсійне майбутнє

Фахівець сервісного центру № 5 управління обслуговування громадян Людмила Красножон зустрілася з безробітними громадянами в Онуфріївській районній філії обласного центру зайнятості.

Присутні отримали інформацію про умови призначення пенсії в Україні, зарахування до страхового стажу періодів трудової діяльності, термінів перебування на обліку в центрі зайнятості. Увагу безробітних було акцентовано на необхідності офіційного оформлення трудових відносин та униканні пропозицій роботодавців щодо отримання заробітної плати в “конверті”, адже, погоджуючись на нелегальні трудові відносини, працівник позбавляє себе соціальної захищеності – лікарняних, декретних виплат, відпустки тощо, а головне – гідної пенсії у майбутньому. Такий працівник повністю беззахисний перед роботодавцем.    

Особливу зацікавленість у присутніх викликала інформація про функціонування вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України, що є оптимальним способом отримання інформації, дистанційного обслуговування громадян без особистого звернення до установи. Зокрема, за його допомогою можливо отримати інформацію про страховий стаж, нараховану заробітну плату та сплачені страхові внески з системи персоніфікованого обліку, контролювати свого роботодавця щодо сплати внесків тощо.

Охочі отримали індивідуальні консультації та роз’яснення. foto 3 - Безробітним Онуфріївщини – про пенсійне майбутнє

background Layer 1